Search
Close this search box.

Hasta Dónde…?

GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Najveća uspješnica izraelskog koreografa nastanjenog u Španjolskoj, a za čiju je karijeru velikim dijelom zaslužan baš - Tjedan suvremenog plesa.
autorski tim funkcija
Sharon Fridmankoreograf
Luis Miguel Coboskladatelj

Izraelski koreograf  Sharon Friedman suvremenim se plesom počeo baviti kao plesač u Ido Tadmor Dance Company, a potom nastavio u i ovdašnjoj publici poznatim kompanijama Vertigo i Kibbutz. Koreografijom se počinje baviti 2000. godine,  usavršava se na radionici Waynea McGregora, te se potom pridružuje projektu Choreoroam zahvaljujući kojem svoj rad prezentira i na Tjednu suvremenog plesa u Zagrebu. 2006. godine seli se u Španjolsku te tamo osniva vlastitu plesnu kompaniju s kojom osvaja brojne nagrade. 2011.  na festivalu Otoño en Primavera 2011 godine. izvodi i predstavu Al menos dos caras, iz kojeg kasnije ekstrapolira svoju najveću uspješnicu, duet Hasta Dónde…? s kojim je do danas obiša više od 30 zemalja svijeta.

Riječ je o kompoziciji zasnovanoj na principima kontakt improvizacije a koja se bavi unutrašnojm borbom dviju strana ličnosti, za koje autor tvrdi da ih svi posjedujemo. ili njegovim riječima:

"Manipulacije kojima se bavimo da bismo stigli - dokle? Koliko možemo patiti? Koliko možemo gurati sami sebe i biti gurani? To je koncept ovog djela. Tjerali smo naša tijela do krajnjih fizičkih granica i tako počeli rušiti zidove. Niti jedna strana nije pobjednik. Moj cilj je bio pronaći zajednički svijet, onaj u kojem drugom dajemo 100%, podržavamo ga i vjerujemo mu..."

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE