Naslovnica > PREDSTAVE > From body to body / Magnolija (ili prkos)

From body to body / Magnolija (ili prkos)

PRODUKCIJA: ,
OCJENA PUBLIKE:
12345
Upoznajte prvi domaći integrirani plesni kolektiv.
autorski tim funkcija
Vesna Mačkovićsuradnik na konceptu i koreografiji
Amela Pašalić producent
Iva Nerina Sibilaumjetnički voditelj
Iva Nerina Sibilakoncept
Iva Nerina Sibilakoreografija
izvođači uloge
Josipa LukinovićFrom body to body
Nerea LasićFrom body to body
Nikola OreškovićFrom body to body
Silvia MarchigMagnolija (ili prkos)
Tatjana VukadinovićFrom body to body
Vesna MačkovićMagnolija (ili prkos)

Integrirani kolektiv za istraživanje pokreta - IMRC (Integrated Movement Research Collective) osnovale su Iva Nerina Sibila i Amela Pašalić, a isti  od 2012. djeluje u okrilju Hrvatskog instituta za pokret i ples.

Kolektiv se okuplja oko ideje da "za ples i pokret nije preduvjet određeno tijelo, već da tjelesni izraz i iskustvo zajedničkog kretanja, a time i istraživanje plesačke izvedbe, pripada svima. Onima bez vidnog tjelesnog oštećenja, kao i onima s teškoćama u kretanju odnosno invaliditetom."

IMRC je tako grupa plesača različitih tjelesnih datosti koji dolaze iz različitih plesnih praksi i edukatorskih sustava, a zajednički žele produbiti svoje razumijevanje kretanja, time i plesa, te nizom izvedbi i radionica podijeliti to iskustvo s drugima.

From body to body njihov je kratki rad nastao kao kristalizacija radioničkih istraživanja. Neka od pitanja koja su autore i izvođače vodila bila su: kako prenosimo pokret s jednog plesača na drugog i što se u tom procesu događa? Kako stvaramo zajednički energetski prostor iz različitih tjelesnih iskustava? Koje je vrsta podrške i koja razina komunikacije potrebna da se potpuno različite tjelesnosti spoje u zajedničku kinetičku zonu?

Duet Magnolija (ili prkos) prvi je cjelovečernji rad IMRC kolektiva. Ishodište su tekstualni i likovni nacrti Vesne Mačković za imaginarnu predstavu Nepokretne. Kkako kaže službena najava:

'Teme pokreta i statike, ekstatičnog plesa i prisilnog mirovanja, kao i transponiranje tih kategorija u zone intimne memorije, tjelesne imaginacije i transgresije identiteta, izvođačice razvijaju u svojim autonomnim zonama. Onim emocionalnim kao i onim tjelesnim, spajajući se na kraju u zajedničko tijelo prepoznavanja i podrške.'

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE