Notturnino / Set and Reset/Reset

OCJENA PUBLIKE:
12345
Lekcija iz životne i povijesti plesa, u virtuoznoj izvedbi možda i najpoznatije integrirane plesne skupine na svijetu.
autorski tim funkcija
Thomas Hauertkoreograf
Daniel Schmidautor izbora glazbe
Chahine Yavroyanoblikovatelj svjetla
Natasa Stamarikostimograf
Abigail Yagerredatelj
Celeste Dandeker - Arnoldkostimograf
David Lockscenograf
Trisha Brownkoreograf
Laura Phillips 'Laurie' Andersonskladatelj

Candoco Dance Company integrirana je plesna skupina, odnosno ansambl koji čine plesači plesači sa i bez invaliditeta. Od 1991. godine kontinuirano ruše predsrasude istovremeno realizirajući predstave u suradnji s nekim od ponajboljih koreografa današnjice, kao što su Siobhan DaviesArthur PitaHofesh ShechterNigel Charnock ili Emanuel Gat.

Notturnino je predstava koju je inspiriran dokumentarcem o umirovljenim opernim pjevačima, Toskin poljubac (Il bacio di Tosca), za njih kreirao švicarski koreograf Thomas Hauert.

http://www.youtube.com/watch?v=iyOZ778oU3U

'Moja fascinacija plesom zasniva se prije svega na njegovim senzualnim aspektima, na toem kakav osjećaj ples/kretanje proizvodi i kako se osjećamo kad ga gledamo. U stvaranju Notturnina bio sam inspiriran filmom Tosccin poljubac, opernom glazbom i Candocovim plesačima. Soundtrack filma, s glasovima ostarjelih pjevača koji ponovno igraju scene iz opera i pričaju o svojim životima, ali i zvukovi svakodnevnog života u umirovljeničkom domu kreirali su slike situacija i likova, pokrećući asocijacije i uspomene. ', kaže Hauert o predstavi.

Set and Reset (1983) jedna je od ključnih predstava iz opusa američke postmoderne koreografkinje Trishe Brown, nastala na glazbu Laurie Anderson, a u scenografiji Roberta Rauschenberg. Već na premijeri u Brooklyn Academy of Music ta je produkcija 'zacementirala' status Trishe Brown kao jedne od najvećih inovatorica plesne scene, poglavito zbog korištenja videa u tri istovremeno projecirana, ali različita crno-bijela kolaža.

Upravo je taj naslov 2011. godine Candoco odlučio zvrstiti i u svoj repertoar, a proces rekreiranja izvornika proveli su u suradnji s kompanijom Trishe Brown i njezinom bivšom članicom,

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE