Izvođačice

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Irma Omerzo, Vilim Matula i tim izvođačica u predstavi koja se bavi - izvođenjem samim.
autorski tim funkcija
Filip Gržinčićautor grafičkog oblikovanja
Amela Pašalić producent
Duško Richtermocoblikovatelj svjetla
Jasenko Rasolfotograf
Irma Omerzoautor
Vilim Matulaautor

Izvođačice su treća predstava kolektiva čije su se članice nakon godina pojedinačnog djelovanja okupile ne bi li pokrenule produkciju zajedničkih radova. Osmislile su i zanimljiv produkcijski model u kojem kolektiv producira i izvodi predstave, pozivajući njima zanimljive autore na suradnju.

Odabir je ove godine pao na Irmu Omerzo i Vilima Matulu, a rečeni je dvojac u radu primjenio neobičnu formulu.

'Radni proces na predstavi 'Izvođačice' sastojao se od dva djela. U prvom smo Vilim Matula i ja imali odvojene probe s plesačicama na kojima je svaki od nas radio izolirano na željenim materijalima.

Ja sam tijelima i pokretima plesačica pristupala iz anatomskih načela, i namjerno što je moguće apstraktnije, znajući da će Vilijev rad na govoru vući prema konkretnijim značenjima', pojašnjava Omerzo i nastavlja:

U drugom dijelu procesa gledali smo ponuđene materijale, 'plesačke i glumačke' i tražili načina kako ih ispreplitati u jedinstveno tkivo predstave.Temu izvođenja provela sam u suradnji s plesačicama na način da su vrlo minuciozno, do svakog detalja tokom izvedbe, svjesne što i kako izvode, s posebnom pažnjom na međuprostore i odnose koji se stvaraju tokom ove predstave.

Predstava nema ni glazbu ni scenografiju i cijela je zasnovana isključivo na visoko postavljenoj letvici izvedbe 'Izvođačica'"

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE