Naslovnica > PREDSTAVE > Izvođačice

Izvođačice

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Irma Omerzo, Vilim Matula i tim izvođačica u predstavi koja se bavi - izvođenjem samim.

Izvođačice su treća predstava kolektiva čije su se članice nakon godina pojedinačnog djelovanja okupile ne bi li pokrenule produkciju zajedničkih radova. Osmislile su i zanimljiv produkcijski model u kojem kolektiv producira i izvodi predstave, pozivajući njima zanimljive autore na suradnju.

Odabir je ove godine pao na Irmu Omerzo i Vilima Matulu, a rečeni je dvojac u radu primjenio neobičnu formulu.

'Radni proces na predstavi 'Izvođačice' sastojao se od dva djela. U prvom smo Vilim Matula i ja imali odvojene probe s plesačicama na kojima je svaki od nas radio izolirano na željenim materijalima.

Ja sam tijelima i pokretima plesačica pristupala iz anatomskih načela, i namjerno što je moguće apstraktnije, znajući da će Vilijev rad na govoru vući prema konkretnijim značenjima', pojašnjava Omerzo i nastavlja:

U drugom dijelu procesa gledali smo ponuđene materijale, 'plesačke i glumačke' i tražili načina kako ih ispreplitati u jedinstveno tkivo predstave.Temu izvođenja provela sam u suradnji s plesačicama na način da su vrlo minuciozno, do svakog detalja tokom izvedbe, svjesne što i kako izvode, s posebnom pažnjom na međuprostore i odnose koji se stvaraju tokom ove predstave.

Predstava nema ni glazbu ni scenografiju i cijela je zasnovana isključivo na visoko postavljenoj letvici izvedbe 'Izvođačica'"

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter