Login za korisnike

Glavom kroz zid

Kako su i zašto vic i stand-up comedy dva razmetna sina jedne iste majke-komedije, i njene šepave sestre satire, te treba li zato glavom razbijati čvrste površine – objašnjava – Siniša Ružić.

***

Što je zapravo Glavom kroz zid, sve i da hoćemo, ne možemo bolje objasnit od samog autora i izvođača, inače člana ansambla kazališta Gavella, Siniše Ružića. A on kaže ovako:

Kao što sam naslov kaže "Glavom kroz zid" je pokušaj da se shvati ovaj svijet, da se ne poludi svaki put kad se pročitaju novine i pogledaju tv-vijesti, da se svakodnevna bespomoćnost pogleda sa strane, kroz oči promatrača koji sve vidi,svaku laž, glupost, ali i ljepotu i ljubav. Katkad govoreći svojim riječima, a ponekad posuđujući tuđu pjesmu, melodiju ili mudru misao, pokušava olakšati sebi i drugima, odahnati osjećaj nepripadanja i odbačenosti u ovoj našoj maloj sretnoj zemlji.

Ovo nije cabaret u klasičnom smislu, više je stand-up comedy, iako se i od tog naziva u nas bježi, kao što većina naših (rijetkih)komičara bježi od pričanja viceva. Ja od toga ne bježim, i mislim da su vic i stand-up comedy dva razmetna sina jedne iste majke-komedije, i njene šepave sestre satire.Ovaj program nema režisera, pisca ni producenta, ima samo ono što su za taj program učinili njegovi izvođači.Nisam se previše zamarao smišljanjem tekstova, jer sve je napisano, svakim danom u novinama i u vijestima slušamo viceve, naši glasnogovornici i političari su stand-up komičari, a naši "celebritiji" su lude s navučenom vrećom preko glave, i njome udaraju u zid ne primjećujući da je ta glava već dosta krvava. Ja sam tu krv kod sebe primjetio već ranije, i ovim programom sam stavio melem na tu svoju ranu.

autorski tim
Siniša Ružićautor

izvođači
Siniša Ružić

Odgovori

POVEZANE VIJESTI