Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Snowdenova pitanja na pozornici

Snowdenova pitanja na pozornici

Poslovično promptni britanski kazalištarci u travnju će premijerno izvesti predstavu inspiriranu otkrićima najpoznatijeg zviždača današnjice - Edwarda Snowdena.
Share on facebook
Share on twitter

Postoji li privatnost uopće u današnjem svijetu? To je samo jedno od pitanja kojim će se baviti nova predstava londonskog kazališta Donmar Warehouse inspirirana otkrićima Edwarda Snowdena, a čija je premijera najavljena za 14. travnja iduće godine.

Naslovljena - Privacy iliti Privatnost, predstava nastaje prema istoimenom tekstu za Oliviera nominiranog Jamesa Grahama, koji je naslovnu temu istraživao proteklih godinu dana, razgovarajući sa novinarima, znanstvenicima, stručnjacima za društvene mreže, političarima i analitičarima. Sličnom metodologijom nastao je i prethodni Grahamov hit, This House, a u kojem je nemilosrdno raskrinkao svijet britanske politike, pa su očekivanja od novog teksta - golema.

Predstavu će režirati Josie Rourke, a pretpremijerno bi trebala zaigrati već od 10. travnja.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI