Naslovnica > PREDSTAVE > BOX (killing kuguar)

BOX (killing kuguar)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Predstava Maje Drobac nastala kao reakcija na zadatak što ga joj je zadala kolegica, koreografkinja Dalija Aćin.

Projekt Task dio je programa Platforme.hr, nekoć Platforme mladih koreografa, a koji koji teži novim načinima aktivacije i umrežavanja plesnih umjetnika u Hrvatskoj i regiji. Osim dokumentacije/mapiranja koreografa na sceni i njihovog rada, ideja mu je propitivanje i transponiranje znanja i metoda, te edukacija mladih koreografa.

Iščitavajući korake kao inspiraciju, uputu, ali estetike/poetike/etike rada autora časopisa, drugi koreograf je pozvan da uđe u dijalog sa TASK-om, te da od njega stvori vlastiti izvedbeni rad. Direktnim prijenosom metodologije, bez daljnjeg upliva koreografa autora dolazi do izmještene, ali ma­terijalizirane razmjene između dva koreografa. TASK otvara mogućnosti za promišljanje, re-interpretaciju i kreativni dijalog.

U sklopu Platforme.hr 2013. jedan od zadataka odnosno uputa za TASK zadala je sudionicima i koreografkinja Dalija Aćin, a on je izgledao ovako:

Regirajući na zadane upute, Maja Drobac napravila je predstavu BOX (killing kuguar), a za koju sama kaže da je - predstava o tuzi. Sastoji se od pet kutija u kojima se nalaze materijali napravljeni nekada u proteklih deset godina koji nikada nisu zaživjeli na sceni. U ovoj predstavi ti su se materijali sklopili u jednu priču i jednu osobu, uključujući i tekstove Sama Sheparda - Savage/Love, Marthe Graham - Blood Memories, Mary Oliver - The Uses of Sorrow, Patricka Lanea - Passing into storm, te Fina Butlera - Everyone who terrifies you.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE