Naslovnica > PREDSTAVE > BOX (killing kuguar)

BOX (killing kuguar)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Predstava Maje Drobac nastala kao reakcija na zadatak što ga joj je zadala kolegica, koreografkinja Dalija Aćin.
autorski tim funkcija
Adam Semijalacskladatelj
Maja Drobacautor
izvođači uloge
Maja Drobac

Projekt Task dio je programa Platforme.hr, nekoć Platforme mladih koreografa, a koji koji teži novim načinima aktivacije i umrežavanja plesnih umjetnika u Hrvatskoj i regiji. Osim dokumentacije/mapiranja koreografa na sceni i njihovog rada, ideja mu je propitivanje i transponiranje znanja i metoda, te edukacija mladih koreografa.

Iščitavajući korake kao inspiraciju, uputu, ali estetike/poetike/etike rada autora časopisa, drugi koreograf je pozvan da uđe u dijalog sa TASK-om, te da od njega stvori vlastiti izvedbeni rad. Direktnim prijenosom metodologije, bez daljnjeg upliva koreografa autora dolazi do izmještene, ali ma­terijalizirane razmjene između dva koreografa. TASK otvara mogućnosti za promišljanje, re-interpretaciju i kreativni dijalog.

U sklopu Platforme.hr 2013. jedan od zadataka odnosno uputa za TASK zadala je sudionicima i koreografkinja Dalija Aćin, a on je izgledao ovako:

Regirajući na zadane upute, Maja Drobac napravila je predstavu BOX (killing kuguar), a za koju sama kaže da je - predstava o tuzi. Sastoji se od pet kutija u kojima se nalaze materijali napravljeni nekada u proteklih deset godina koji nikada nisu zaživjeli na sceni. U ovoj predstavi ti su se materijali sklopili u jednu priču i jednu osobu, uključujući i tekstove Sama Sheparda - Savage/Love, Marthe Graham - Blood Memories, Mary Oliver - The Uses of Sorrow, Patricka Lanea - Passing into storm, te Fina Butlera - Everyone who terrifies you.

 

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE