Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Gillian Anderson u ‘Tramvaju’

Gillian Anderson u ‘Tramvaju’

Dok se u INK priprema premijera 'Tramvaja zvanog žudnja' s Helenom Minić u ulozi Blanche DuBois, iz Londona nam stiže vijest kako će tamo na sceni Young Vica istu ulogu zaigrati bivša agentica Scully.
Share on facebook
Share on twitter

Gillian Anderson tako se na londonske pozornice vraća nakon četiri godine pauze, a tijekom kojih je - među inim - snimila i hvaljenu seriju The Fall za BBC2.

U ulozi Blanche DuBois, režirat će je Australac Benedict Andrews, koji je lani potpisao hvaljenu i radikalnu adaptaciju Čehovljeve Tri sestre, a premijera se očekuje u ljeto 2014. Podsjetimo, najnovija produkcija istog naslova na domaćim pozornicama zbit će se 4. listopada u pulskom INK, a predstavu režira - Dražen Ferenčina s Helenom Minić u ulozi Blanche.

Uz rečeni naslov David Lan, umjetnički ravnatelj kazališta Young Vic, u novu je sezonu uvrstio još i Beckettove Divne dane s Juliet Stevenson u ulozi Winnie; potom Pogled s mosta Arthura Millera kojeg će režirati publici Festivala svjetskog kazališta dobro poznati Ivo van Hove. Sezonu idućeg mjeseca otvara predstava The Scottsboro Boys autorskog dvojca Kander & Ebb koju režira Susan Stroman, a na programu su i gostovanja predstave Peter Brooka i Marie-Helene Estienne s The Valley of Astonishment, koja istražuje islamski misticizam, te najnovija produkcija Katie Mitchell - Čehovljev Višnjik.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE