Naslovnica > PREDSTAVE > Tijela bez

Tijela bez

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Tri ženska tijela, dvije ženske autorice. Ili ples na drugi način, u autorskom projektu Marine Petković Liker i Ana-Marie Bogdanović.
autorski tim funkcija
Ana-Maria Bogdanovićkoreograf
Ivan Dobranscenograf
Ivan Dobranoblikovatelj svjetla
Ivan Dobranautor vizuala
Marina Petković Likerredatelj
Frano Đurovićskladatelj

Nakon zanimljivog eksperimentalnog projekta Od terora, redateljica  Marina Petković Liker i koreografkinja i plesačica Ana-Maria Bogdanović nastavljaju suradnju, no ovaj put u mediju plesa.

Predstava Tijela bez u središte radnje stavlja ljudsko tijelo. Tijelo u prostoru. Oblikovano prostornom uvjetovanošću. Tijelo koje istovremeno oblikuje prostor svojom tjelesnošću. Tijelo onakvo kakvo jest.

Poigravajući se s vlastitim tijelom i prostorom tri izvođačice različitih iskustava u kretanju/plesanju/izvođenju interveniraju u prostor bez tijela.  Skulpturiraju. Plešu.

Tijela bez. upućuje na proces ili putanju tijela oblikovanog stvarnim ili imaginarnim prostorom, a koje prostoru uzvraća povratnim oblikovanjem, intervencijom i prodorom u njega. Priča koja se krhko stvara između tri ženska tijela govori o specifičnoj komunikaciji i promjenama koje se zbog nje u njihovim tijelima dogode. Ovo je začudna i emotivna plesna predstava, koja bi mogla zainteresirati različitu publiku“, navodi redateljica Marina Petković Liker.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter