Login za korisnike

Gost

Jedan par spreman na radikalne promjene, jedan PR stručnjak, i jedan s nestrpljenjem i strahom očekivani šef, iliti ‘Gost’, naći će se na daskama Gradskog kazališta Sisak.

***

Prva  premijera Gradskog kazališta Sisak u sezoni 2008/2009. predstava je 'Gost', po tekstu suvremenog  francuskog  dramskog pisca i scenarista Davida Pharaoa.

'Gost' je humoristička drama koja se bavi problemom nezaposlenosti. Glavni lik je Gerard (53 godine) koji nakon tri godine bez posla dobiva priliku za novi, unosan posao u Indoneziji. Odluči ostaviti dobar dojam na svoga budućeg šefa te ga poziva k sebi na večeru. Gerardova žena Colette je jako loša kuharica i obuzima je panika zbog večere pa se obraća za pomoć njihovom susjedu Alexandru, stručnjaku za PR. Alexandar u jedan dan napravi potpunu preobrazbu bračnoga para, promijeni im izgled, ukus, životni stil, opće znanje i modnu osviještenost. Za vrijeme preobrazbe njihovi životi prepuni su dramatičnih trenutaka, nesnalaženja i nesporazuma u nastalim situacijama. Na rubu živčanog sloma Gerard i Colette otvaraju vrata iščekivanom gostu.

Drama Gost poslužila je kao predložak za scenarij francuskog filma L'Invité (2007.), u režiji Laurenta Bouhnika, dok je scenarij napisao sam autor David Pharao, a u domaćoj verziji, dramu možete vidjeti u režiji Jasmina Novljakovića.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=I1H1d82ZaOI]
trailer za film L'Invité

 Odgovori

POVEZANE VIJESTI