Naslovnica > VIJESTI > PLES > Peto izdanje festivala ‘Monoplay’ u Zadru

Peto izdanje festivala ‘Monoplay’ u Zadru

Već petu godinu u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla održava se 'Monoplay' - festival sola, jedini specijalizirni festival za predstavljanje solo izvedbe Hrvatskoj, u domeni suvremenog plesa i njegovog izričaja unutar suvremenog kazališta.
Share on facebook
Share on twitter

Festival traje od 1. do 3. rujna i ugostit će 18 radova mladih i renomiranih, domaćih i stranih autora u formi sola. Kreativni tim festivala Monoplay ove se godine fokusira na virtuozitet samog izvedbenog djela i njegovu otvorenost u interakciji s publikom.

Od gostiju petog Monoplaya ističu se Zadrani Iva Burčul, Stošija Zrinski, Matea Bilosnić, Josipa Štulić, Filipa Bavčević, a ove godine im se pridružuju gosti iz čitave Hrvatske, poput Roberte Milevoj, Bruna Isakovića, Ane-Marije Bogdanović, Deane Gobac i Mie Zalukar. Novost ovogodišnjeg festivala je večer stranih gostiju, kada će se predstaviti Renan Martins de Oliveira (Brazil), Jule Flierl (Njemačka) te Paole Ponti (Italija).

Popratni program ove godine počinje sa vizualnom instalacijom multimedijalnog umjetnika Bojana Gagića - solo projekcija za solo zid koju je moguće pratiti svake večeri na zadarskom Forumu od 26. kolovoza. Solo koncerti još su jedna novina u popratnom programu, a program je pripremljen u suradnji s Muzičkim salonom Kulture promjene Studentskog centra u Zagrebu. Zadarskoj publici predstavit će se neki od stalnih suradnika Muzičkog salona: glazbenik, skladatelj i muzikolog Nenad Sinkauz, glazbenik i inžinjer elektroakustike Miodrag Gladović, te multimedijalni umjetnik Bojan Gagić.

Unutar radionice Praksa i značenje, koju će voditi dramaturg i redatelj Saša Božić, polaznici će istraživati prakse suvremenog plesa i njihovo smještanje u širi okvir izvedbenih umjetnosti.

PROGRAM 5. IZDANJA FESTIVALA MONOPLAY

RADIONICA
29.8.- 31.8.
11:00 -14:00 Radionica "Praksa i znalenje" , voditelj: Saša Božić
- Istraživanje o zadatostima kazališne scene , načinima mijenjanja konteksta značenja i korištenje tijela i pokreta kao dramaturškog alata

GLAVNI I POPRATNI PROGRAM
26.8. - 01.9.
22:00 Solo projekcija za solo zid (Bojan Gagić) / Donat-Forum

Ned 01.9.
19:00 Zadarska plesna scena sola
Nikolina Dolfić, Danica Nenadić, Maja Stipanićev, Tea Kulaš, Filipa Bavčević, Josipa Štulić, Matea Bilosnić, Iva Burčul, Stošija Zrinski, Sanja Petrovski
22:00 Solo koncert Nenad Sinkauz- koprodukcija s Muzičkim salonom Kulture Promjene
23:00 After druženje u Dominiku

Pon 02.9.
19:00 Mia Zalukar , Deana Gobac
20:00 Opet Roberta (Roberta Milevoj)
21:30 Udar i Zaziv (Bruno Isaković, Ana-Marija Bogdanović) 22:30 Solo koncert Miodrag Gladović- koprodukcija sa muzičkim
salonom
23:00h After druženje u Dominiku
Uto 03.9.
19:00 Renan Olivera
20:00 Paola Ponti
22:00 Jule Flierl 23:00 Solo koncert Bojan Gagić- koprodukcija s
Muzičkim salonom
23:30 Zatvaranje festivala! “Jure i Bobani”- bend tehničkog osoblja Monoplaya

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI