Naslovnica > VIJESTI > PLES > Karlovac Dance Festival

Karlovac Dance Festival

Festival suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti u gradu na četiri rijeke zbivat će se od 26. do 31. kolovoza.
Share on facebook
Share on twitter

Ovogodišnje, treće festivalsko izdanje,  "predstavlja različitost u suvremenom plesnom stvaralaštu s nadom da će karlovačkoj  i široj publici otkriti nove odgovore na pitanja o doživljavanju plesa", kažu organizatori.

U 6 festivalskih dana na programu je 7 plesnih predstava, 10 plesnih video filmova, 4 radionice, 2 rezidencije, party povodom otvorenja festivala te predstavljanje novih KDF projekata. Sve to na 5 različitih lokacija: Stari grad Dubovac, Gradsko kazalište Zorin dom, Hotel Korana Srakovčić, Pješćana plaža na rijeci Korani i Mala Scena Hrvatskog doma.

KDF003 održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Grada Karlovca i Turističke zajednice grada Karlovca.

Po prvi puta u Karlovcu gostuje BADco, kao i Alen Čelić iz Splita, a uz njih na programu su i raznovrsne međufestivalske razmjene u sklopu programa Nomad on the road, partnerskog projekta realiziranog u suradnji sa Platformom hr, Danima suvremenog plesa Varaždin i XONTAKT on tour IKS Festivala. Dio tog programa bit će gostovanje Maje Drobac, projekcije plesnih video filmova čiju selekciju je napravila Nela Sisarić u sklopu programa XONTAKT  ON TOUR .

U Karlovac stiže i Maša Kolar sa predstavom The Memory od Water, kao i novi rad nastao u produkciju Studija za suvremeni ples i Plesnog centra PULS, autora Bruna Isakovića i Ana-Marije Bogdanović, kao i Institut za katastrofu i kaos.

Pored plesnih predstava u kazalištu, otvorenje festivala je na Starom gradu Dubovac gdje će se nakon održane predstave DDDK , projicirati plesni video filmovi u različitim prostorijama dvorca, tako da će publika imati priliku obilazeći 3 različita prostora vidjeti i 3 različita plesna video filma.

U sklopu KDF-a održat će se i plesne radionice (Ana-Maria Bogdanović, Deana Gobac, BADco sa voditeljima Ana Kreitmeyer i Nikolina Pristaš), rezidencije (DDDK - Institut za katastrofu i kaos & ženska grupa karlovac KORAK & istraživanje i rad na projektu QUARTET sa suradnicima : Ana-Maria Bogdanović, Sven Buić, Nikola Crnković-Braco, Ivana Francišković Olrom, Majda Džanić Bogojević,  Marko Pekić,  Daniela Marčetić, Maša Mikšić, Ivana Šainović) te  predstavljanje projekata za KDF005 na rijeci.

Kako je i najavljeno nastavlja se sa dijalogom pa će tako i ove godine u sklopu 'Kritičkog parkoura' Iva Nerina Sibila moderirati razgovor nakon predstava.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE