Login za korisnike

A place to bury strangers

Tražimo li sreću na krivim mjestima, odnosno je li svako zlo – za zlo? Ta i brojna slična pitanja otvara produkcija nekadašnjeg člana ROsas, a dana pedagoga i koregrafa Roberta Olivana.

***

Roberto Olivan studirao je na Performing Arts Research and Training Studios (PARTS) i svoje prve korake kao profesionalni plesač napravio s prestižnom Rosas Dance Company pod vodstvom Anne Terese de Keersmaeker. Sudjelovao je, između ostaloga, u sljedećim projektima: Just before (1997.) i World Drumming (1998.), I said I i Achertland (1999.).

Od 2003, vodi vlastitu kompaniju, Olivan Enclave Dance Company, s kojom je realizirao predstave De Farra (2003.), Homeland (2006.), i Kiosko das Almas Perdidas (2008.).

Roberto Olivan od 2004. godine je i voditelj godišnje međunarodne radionice suvremenog plesa Deltebre Dansa, te predaje u raznim plesnim školama i centrima diljem svijeta, te među inim koreografira za PARTS, Roses i Needcompany.

A Place To Bury Strangers njegova je predstava koja govori o prekretnicama u životu koje svatko od nas može prepoznati iz vlastita iskustva. Govori o teškoćama suočavanja s društvom, odnosima, djelomičnom smrću bića, no ponajprije o otkrivanju mjesta na koje pripadamo; na tom mjestu pronalazimo dom bez kuće, osjećamo se bogati bez novca, povezani sa svime i svakim, u dodiru sa svojim stvarnim bićem koji nas vodi ka sreći za kojom neprekidno tragamo.

autorski tim
Roberto Magrodramaturg
Laurent Delforgeskladatelj
Jesus Robiscofotograf
Manu Martínezoblikovatelj svjetla

izvođači
Felipe Salazar
Matias Marré
Sol Vázquez
Spela Vodeb

Odgovori

POVEZANE VIJESTI