Naslovnica > PREDSTAVE > A place to bury strangers

A place to bury strangers

GODINA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Tražimo li sreću na krivim mjestima, odnosno je li svako zlo - za zlo? Ta i brojna slična pitanja otvara produkcija nekadašnjeg člana ROsas, a dana pedagoga i koregrafa Roberta Olivana.
autorski tim funkcija
Roberto Magrodramaturg
Laurent Delforgeskladatelj
Jesus Robiscofotograf
Roberto Olivankoreograf
Manu Martínezoblikovatelj svjetla

Roberto Olivan studirao je na Performing Arts Research and Training Studios (PARTS) i svoje prve korake kao profesionalni plesač napravio s prestižnom Rosas Dance Company pod vodstvom Anne Terese de Keersmaeker. Sudjelovao je, između ostaloga, u sljedećim projektima: Just before (1997.) i World Drumming (1998.), I said I i Achertland (1999.).

Od 2003, vodi vlastitu kompaniju, Olivan Enclave Dance Company, s kojom je realizirao predstave De Farra (2003.), Homeland (2006.), i Kiosko das Almas Perdidas (2008.).

Roberto Olivan od 2004. godine je i voditelj godišnje međunarodne radionice suvremenog plesa Deltebre Dansa, te predaje u raznim plesnim školama i centrima diljem svijeta, te među inim koreografira za PARTS, Roses i Needcompany.

A Place To Bury Strangers njegova je predstava koja govori o prekretnicama u životu koje svatko od nas može prepoznati iz vlastita iskustva. Govori o teškoćama suočavanja s društvom, odnosima, djelomičnom smrću bića, no ponajprije o otkrivanju mjesta na koje pripadamo; na tom mjestu pronalazimo dom bez kuće, osjećamo se bogati bez novca, povezani sa svime i svakim, u dodiru sa svojim stvarnim bićem koji nas vodi ka sreći za kojom neprekidno tragamo.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE