Naslovnica > PREDSTAVE > Experiment on chatting bodies

Experiment on chatting bodies

VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
On-line servise Chatroulette poslužio je kao inspiracija francuskom plesaču i koreografu po imenu Fabien Prioville.
autorski tim funkcija
Alexandra Schmidtadministrator
Fabien Priovillekoncept
Fabien Priovillekoreograf
Jurga Imbrasaitedramaturg
Pascal Merighikoreograf
Michael Götzoblikovatelj svjetla

Smijem li zaplesati u vašoj kuhinji? To je, uz niz sličnih pitanja, Fabien Prioville postavio na na svojoj Facebook stranici, pozivajući publiku da da se njemu i kolegi mu Pascalu Merighiju putem Skypea pridruže u izvedbi.  Od sudionika u ovom eksperimentu očekivalo se da s plesačima podijele glazbu, pokret, mišljenje ili pogled na kuhinju, i na taj način sukreiraju predstavu, sudjelovanjem u ovoj digitalno proširenoj izvedbi uživo.

Odabrani vanjski izvođači potom u svakoj od izvedbi sudjeluju uživo putem Skypea, a taj rizik izvedbe jedan je od njezinih ključnih elemenata, uz naravno onaj tehnološki kojim je Fabien Prioville trajno očaran, pa je inspiraciju za ovaj projekt pronašao u video chat servisu Chatroulette.

Plesač i koreograf Fabien Prioville  rođen je 1973. u Parizu. Nakon petnaest godina plesnog iskustva u Lalala Human Steps i Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, u samostalnom se radu bavi kontrastima i suprotnostima. Kao umjetnika, zanima ga istraživanje društva i čovjekova unutarnjeg osjećajnog svijeta. Nastoji prikazati jasne slike, svakodnevne dojmove i zapažanja, naglašavajući osjećaje ili ih pretvarajući u njihove suprotnosti.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE