Naslovnica > PREDSTAVE > Fragments

Fragments

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
U svojem drugom pohodu na hrvatske pozornice petorica slovačkih plesača nastanjenih u Belgiji i dalje se bave vlastitim biografijama, ovaj put fragmentirano, na zvuke slovačkog 'old school' popa i suvremene ozbiljne glazbe.
autorski tim funkcija
Mat Voorterkostimograf
Pepa Martinezkostimograf
Les SlovaKs Dance Collectivekoreograf
Simon Thierréeskladatelj
Les SlovaKs Dance Collectivescenograf
Joris De Bollescenograf
Joris De Bolleoblikovatelj svjetla

Milan Herich, Anton Lachky, Milan Tomasik, Peter Jasko Martin Kilvady prvi su put pozornicu dijelili kad im je bilo tek pet godina, da bi nakon što su se školovali te plesali u kompanijama Anne Teresa de Keersmaeker, Akrama Khana, Sidi Larbi Cherkaouia i Wima Vandekeybusa, 2007. godine oslučili osnovati vlastitu kompaniju - Les SlovaKs.

U Hrvatskoj su gostovali već svojom prvom zajednuičkom predstavom - Opening Night i to 2010. godine na Tjednu suvremenog plesa, dok će svoju treću kreaciju - Fragments predstaviti Svetvinčentu.

Njihov specifični plesni vokabular, koji pojedini kritičari nazivaju novim folklorom, te proces rada koji se temelji na korištenju autobiografskih elemenata i dokumentacije prijateljstva, ovaj su put odlučili kombinirati s veće postojećom glazbom. Skladbu svojeg stalnog suradnika Simona Thierréea za gudački orkestar od 32 glazbenika, kontrapunktirali su uspješnicama slovačke pjevačice Melanije Ollaryove.

Službena najava kaže da su potom oblikovali cjelovite filmske, plesne ili kazališne prizore, aludirajući na slike, scene i izvođače koji su utjecali na njih ili ih podučavali.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE