Scenografska radionica studija Medijskih umjetnosti i praksi

U bivšoj tvornici Rikard Benčić (H – objekt) u Rijeci održat će se predstavljanje scenografske radionice studija Medijskih umjetnosti i praksi u petak, 28. lipnja s početkom u 21:30 sati.

  

Radionica je svojevrsni prikaz funkcioniranja kolegija Scenografije pri Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.
Istovremeno, radionica je i prikaz modula Scenografski prostori novokreiranog diplomskog studija Medijskih umjetnosti i praksi – MAP, koji je razvijen kroz projekt ADRIART.

ADRIART je trogodišnji projekt podržan kroz Program za cjeloživotno učenje Europske unije (Erasmus) u kojem sudjeluju četiri partnerske institucije: Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, Visoka škola za umjetnost Sveučilišta u Novoj Gorici, Tehničko sveučilište u Grazu i Sveučilište u Udinama.

Studij MAP usmjeren je na područja audiovizualne umjetnosti (film, animacija, fotografija), intermedijalne umjetnosti (prostorne umjetnosti, novi mediji, transmedijalna umjetnost) i umjetničkih diskursa (povijesni, teorijski i kritički).

Ovaj interdisciplinaran program stavlja poseban naglasak na lokalno-specifično izvođenje kraćih perioda mobilnosti, dotičući se demografskih, društvenih, kulturnih, ekoloških, migracijskih i sličnih tema. U četiri zemlje te na pet jezika program potiče multikulturalnu akademsku razmjenu i razvoj studija prema samoodrživosti.

Upravo iz ovih razloga, namjera radionice / pilota mobilnosti je dodatno osposobljavanje pojedinaca u korištenju mogućnosti suvremenih umjetničkih jezika i medija s ciljem stvaranja umjetničke i primijenjene produkcije u lokalnoj zajednici, koja će sadržajem odgovoriti na pitanja od vitalnog značaja za šire regionalno okružje.

Uz studente i mentore s partnerskih institucija, sudjeluju studenti APU Aleksandra-Ana Buković, Andreja Jandrečić, Lucija Ukić, Tijana Mihailović, Liberta Mišan, Mišel Periša, Kristina Pongrac, Sara Salamon i Dino Topolnjak, te profesori APU Tomislav Brajnović, Ingeborg Fuellep, Đorđe Jandrić, te voditeljica radionice Lara Badurina i asistent Stefano Katunar.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.