Login za korisnike

Hotel Memorial

Splitski autor i izvođač Alen Čelić, obnovio je svoju hvaljenu produkciju iz 2000. godine, a kojom je i započela njegova profesionalna karijera.

***

Hotel Memorial je revitalizacija predstave premijerno predstavljene još 2000. na dubrovačkom festivalu Karantena, a o kojoj je kritičar Jasen Boko svojevremeno zapisao:

Četiri segmenta ove priče objedinjuje karakter čovjeka bogate imaginacije koji ulazi u različite hotelske sobe i u njima se suočava s neobičnim situacijama: parfemima Ginger Rogers koji izazivaju seksualne maštarije posjetitelja, toreadorom u preuskom kostimu u dvoboju s bikom, daskom za peglanje, doručkom koji sam treba napraviti tako da natjera kokoš da snese jaje… Ove su situacije početni motiv za razvijanje bogate mimske etide, a značajan je i doprinos glazbe čiji je autor sam Alen Čelić. 

Posrijedi je studija koja spaja mimu i fizički teatar, a govori o imaginarnom hotelu napućenom duhovima poznatih ljudi, u kojem borave neobični gosti. Autor i izvođač, Alen Čelić sam, bez ikakve scenografije, gotovo sat vremena provodi na sceni puneći je bogatom maštom, dinamičnim pokretom, neobičnim likovima i izuzetnom energijom.

 

autorski tim
Piero Malkočglazbenik
Alen Čelićautor

izvođači
Alen Čelić

Odgovori