Login za korisnike

Ništa nije krivo

Mlada imena domaće koreografije udružila su snage s namlađim domaćim plesačima.

***

Kada smo mali, što god napravili, ništa nije krivo... plesno putovanje koje nas vraća u djetinjstvo...

Nas šest i jedna lutka krećemo na putovanje na mjesto gdje ništa nije krivo, želiš li i ti poći s nama?

Predstava Ništa nije krivo, namijenjena je djeci, uzrasta 5 godina i više, ali je primjerena i za odrasle, te je rezultat pilot projekta Hrvatskog instituta za pokret i ples i plesne kompanije Masa, a čiji je cilj bio da se da mladim plesačima na početku karijere pruži iskustvo rada u profesionalnim uvjetima.

Koreografiju potpisuju Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić koji su svoje prve plesne korake zajednički su započeli u Puli u baletnom studiju ZARO. Daljnju edukaciju nastavili su u Hrvatskoj i inozemstvu na plesnim školama i s brojnim pedagozima i koreografima (Laban London, Impulstanz, Ismael Ivo, Rasmus Olme, Iztok Kovač, Karen Levi, Robert Hylton, Francesco Scavetta, Rob List, Damien Jalet, Laura Aris). Tijekom karijere radili su zajedno i - odvojeno. Plesali su u raznim projektima i predstavama.
Oboje su dio Zagrebačkog plesnog ansambla, Ognjen od 2000. godine, a Aleksandra od 2009. Rade i samostalne koreografije i predstave. Osnivači su plesne kompanije MASA.
Dobitnici su Nagrade kritike na Festivalu koreografskih minijatura. Ognjen je nagrađen i Nagradom Hrvatskog glumišta za najboljeg plesača 2006. i 2010. godine, a Aleksandra nagradom za Najperspektivnijeg koreografa Hrvatske 2004. godine.

 


Odgovori