Naslovnica > PREDSTAVE > pokret mislim okret

pokret mislim okret

NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Projekt platforme Improspekcije čije je svako ukazanje na domaćim scenama istovremeno i 'work in progress' i studijska izvedba i premijera,

Improspekcije su inicijativa za razvoj i afirmaciju improvizatorske scene u Hrvatskoj te za promicanje međunarodne i intermedijalne suradnje na području improvizacije kao izvedbene forme pokrenuta je 2007. godine. Jedan od njihovih projekata je i pokušaj stvaranja metode koja bi objedinila njihovo istraživanje suodnosa misli i proizvodnje fizičkog materijala uz povratnu informaciju publike na tzv. izvedbenim postajama.

Svaka od izvedbi ovog work in progressa tako je ujedno i studijska izvedba i premijera, o kojoj autorice i izvođačice  Sonja PregradZrinka Šimičić Mihanović i Zrinka Užbinec kažu:

„Zanima nas ono što je naizgled u pozadini plesa, voljno i intuitivno, ono što uvjetuje donošenje individualnih plesačkihi koreografskih odluka. Pokušavamo artikulirati misli; izgovoriti ih i istovremeno osvijestiti na koji način one motiviraju, zaustavljaju i mijenjaju tijek kretanja. Zamišljamo ovu izvedbu kao prostor ispunjen pokretom, tijelima i mislima koji se, kroz određeno trajanje, neprestano međusobno dovode u stanje nestabilnosti koja rađa nešto novo - opet na razini pokreta i na razini misli. Bit će nam drago da svojim dolaskom i sa svojim iskustvom, postanete njegovim dijelom.“ 

Razgovor s publikom i razmjena informacija nakon izvedbe esencijalni su dio procesa, pa stoga pokret mislim okret ozbiljno računa i na vas.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter