Search
Close this search box.

Cooling Down Signs

Portugalska koreografkinja porijeklom iz Angole bavi se i u nas sveprisutnijim osjećajem - apatijom.
autorski tim funkcija
Vânia Galakoreograf
Josipa Tokićkostimograf
Josipa Tokićstilist
Bojan Gagićoblikovatelj svjetla

Vânia Gala, portugalska koreografkinja porijeklom iz Angole pohađala je studij plesa European Dance Development Center u Arnheimu, (NL), a na Trinity Laban Conservatoire of Music & Dance u Londonu diplomirala je koreografiju. Surađivala je sa Les ballets C de la B, Christine de SmeltConstanzom Macras, i brojnim drugima prije no što se upustila u autorsku koreografski karijeru.

Na 30. TSP stiže u sklopu projekta Beyond Front@ / Bridging New Territories što ga realiziraju plesne organizacije iz Hrvatske, Austrije, Velike Britanije, Mađarske i Slovenije, uz partnere u Portugalu, Grčkoj, Italiji, Srbiji i Slovačkoj. Osmišljen je kako bi pružio razvojnu potporu mladim plesačima i koreografima u novim kreacijama te umrežavanju, pa će nakon zagrebačke premijere ova predstava gostovati diljem Europe.

Kako kaže sama autorica: ''Cooling Down Signs progovara o sve prisutnijem osjećaju kojim smo zaokupljeni: apatija. Moja je namjera bila da napravim predstavu koja otjelovljuje, poput performativne arhive, stanje inaktivnosti u kojoj se mi (moja generacija) nastoji snaći. Predstava je strukturirana poput playliste promišljanja: o strategijama koje bi pomogle u svladavanju izazova kojima se susrećemo u današnjem svijetu; strategije kojima bismo (de)okupirali ovo tijelo pa čak i takav prostor. Ohladiti se, dozvoliti da tijelo postupno prijeđe iz jednog stanja obilatosti u mirniji, ili skoro mirujući svijet; metafora koja se ovdje ističe je ona iscrpljenosti (prema Francu Berardiju) kojom se sučeljavamo: iscrpljeno vrijeme, iscrpljene plesne konvencije. Progovoriti o ovom osjećaju, znači progovoriti o jednoj vrsti imobilnosti pa i o trenutku u kojem često ostajemo bez riječi.''

 

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE