Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Mačka na vrućem financijskom krovu

Mačka na vrućem financijskom krovu

Iako je u naslovnoj ulozi Williamskova klasika na Broadwayu igrala Scarlett Johansson, predstava nije uspjela vratiti u nju uloženi novac. [FOTO]
Share on facebook
Share on twitter

Mačka na vrućem limenom krovu sa Scarlett Johansson u naslovnoj ulozi, premijerno je izvedena 17. siječnja, a posljednju je izvedbu imala 30. užujka.

No, unatoč velikom publicitetu koji je predstavi priskrbila njezina glavna zvijezda, investitorima se cijeli posao nije isplatio pa nakon 84 izvedbe i 34 pretpremijere nisu uspjeli vratiti inicijalnu investiciju, a kamo li zaraditi na njoj. Prema objavljenim izvješćima, predstava je stajala čak 3.6 milijuna dolara (!), a Johansson je za svoj angažman dobijala plaću od 40,000$  tjedno! No, prodaja ulaznica nije išla prema planu, pa je predstava u predposljednjem tjednu imala posjećenost gledališta od cca 60%.

U prilog joj nisu išle ni baš sjajne kritike, kao ni činjenicaa da je posrijedi bila već treća verzija Mačke na Broadwayu u posljednjih 10 godina.

No, nije zgorega napomenuti kako tek 25% svih predstava na Broadwayu uopće uspije break even, odnosno pokriti trošak inicijalne investicije.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI