Naslovnica > VIJESTI > INFO > EFA zasjeda u Beogradu

EFA zasjeda u Beogradu

Godišnji sastanak Europskog udruženjafestivala (EFA), na kojem sudjeluju članovi Glavnog odbora EFA te predsjednici 14 nacionalnih udruženja festivala, zastupnici preko 2.000 manifestacija uglavnom izvedbenih umjetnosti, zasjedaju u Beogradu do 18. ožujka.
Share on facebook
Share on twitter

Nacionalne organizacije koje će biti zastupljene na sastancima dolaze iz Belgije, Estonije, Finske, Francuske, Irske, Italije, Litve, Norveške, Španjolske, Švicarske, Švedske, Srbije, Mađarske i Bugarske, a domaćin je Jugokoncert, izvršni producent Bemusa.

Uz njih, domaćini očekuju i sudjelovanjepredstavnika najznačajnijih festivala iz regije: iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije - najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji u Domu omladine.

"Umjetnost koja govori jezikom svoga vremena je velika vrednost i iako smo mi mali spram nekih velikih svetskih projekata, naši mali ratovi, gerile imaju važnost u borbi za umetnost. Mi žrtvujemo naše vreme, naše živote. Naš glas je tih, ali je to glas istine. Problemi u kulturi i umetnosti svuda su isti, u New Yorku, Zagrebu, Beogradu..." - istakao je Edin Karamazov, koji će 17. ožujka nastupiti na Kolarcu sa No Borders Orchestra (u okviru Gitar art festivala), a nastup će biti jedna od dvije premijere koje će biti predstavljene sudionicima skupa. Druga je pak predstava Yesterdays - seti se da zaboraviš, Bitef teatra.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE