Login za korisnike

Dvije i pol sestre

Triko Cirkus Teatar, dobitnik Teatar.hr Nagrade Publike za nezavisno kazalište godine, 2012. završava premijerom nove burleske.

***

Predstavu pod nazivom Dvije i pol sestre  režirala je Lee Delong, a u njoj susrećemo  tri glumice, tri sestre, tri propale karijere, pune sivilom skrivene nade i žudnje, i to u doba godine kad svi kujemo planove i donosimo novogodišnje odluke.

Kroz niz jednoličnih, gotovo ritualnih situacija iz svakodnevice  dotjeranih do krajnosti koja prelazi u komično, vidimo ih kako, nostalgično se prisjećajući prošlosti, pokušavaju ugrabiti sretniju budućnost....

 

Treći je to dio klaunske trilogije za odrasle Triko Cirkus Teatra, koju kao i prethodna dva nastavka potpisuje Lee Delong. Ta Amerikanka s francuskom adresom je nakon glumačkih studija u SAD-u završila i Međunarodnu kazališnu školu Jacques Lecoq (Ecole Internationale du Théâtre Jacques Lecoq). S kazališnom družinom Espeho, kojoj je bila i suosnivačica, uprizoruje Snježnu kraljicu, predstavu koji izvodi po cijeloj bivšoj Jugoslaviji i od tada počinje neprekinuta suradnja Lee Delong s kazališnom scenom na ovim prostorima. Sa Darkom Rundekom, Sonjom Savić i Sandom Hržić kreirala je predstavu Ne.  Za vrijeme opsada Sarajeva predaje pokret i klauneriju na sarajevskoj Akademiji za film i dramu. U Dublinu je predavala majstorsku klasu na Trinity Colledgeu i igrala u predstavi Tronoga budala u režiji Boba Mayera. Napisala je i režirala predstavu Čudnovata rukavica, komični duo inspiriran Sluškinjama autora Jeana Geneta. 2007. godine dobila je nagrade za najbolju glumicu, kao i nagradu publike na međunarodnom kazališnom festivalu MESS za ulogu u predstavi Sama žena koju izvodi na francuskom i engleskom jeziku, te 2009. za istu predstavu nagradu za bravurozno vladanje svim elementima glumačke igre na 30. međunarodnom festivalu autorske poetike u Mostaru.

 


Odgovori