Naslovnica > PREDSTAVE > Le Soir des Monstres

Le Soir des Monstres

GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Novocirkuska večer čudovišta ne preporuča se publici mlađoj od 10 godina.
autorski tim funkcija
Etienne Saglioautor koncepta
Elsa Revoloblikovatelj svjetla
Swodskladatelj
izvođači uloge
Etienne Saglio

Etienne Saglio žonglirati je počeo kao šestogodišnjak, a školovanje u novocirkuskoj francuskoj akademiji CNAC de Châlons-en-Champagne prekinuo je 2006. ne bi li , fasciniran magijom i umjetničkim pokretom simbolizma, kreirao svoju prvu predstavu - Le Soir des Monstres.

Službena najava kaže kako je predstava nastala nakon što je Saglio u predgrađu Stockholma slučajno iz kante za smeće izvukao veliki crni kaput, odjenuo ga i "na sceni stvorio osobnost koja ima vlastite kodove, unutrašnju logiku, snove i noćne more."

Sam Saglio predstavu najavljuje riječima: "Bilo jednom jedno kraljevstvo, od starih predmeta izgubljenog sjaja. Stvorio ga je čovjek da bi ublažio svoju samoću. Ali u zakutcima tog kraljevstva čudne arhitekture stvoreni svijet počeo se buniti…"

I doista - na sceni "objekti poput papirnatih zmija ili žičanih ptica postaju neposlušni, čestice tijela raspadaju se pred našim očima, a levitacije ili bilokacije postaju dio fizike svijeta u kojem gravitacija ili protok vremena gube status zakona."

Predstava nije primjerena za publiku mlađu od 10 godina.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE