Naslovnica > PREDSTAVE > Proces protokol

Proces protokol

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Druga strana Splita i - Države.
autorski tim funkcija
Tonči Bakotin Ruzinaautor koncepta
C_Bastardodabir glazbe
Hrvoje Cokarićautor koncepta
Hrvoje Cokarićredatelj
Hrvoje Cokarićdramaturg
Nela Sisarićautor koncepta
Nela Sisarićredatelj
Nela Sisarićdramaturg

Splitski Fractal Falus Teatar  (FFT) osnovan je 1994. i mahom se bavi predstavama i performansima baziranima na fizičkom teatru u kombinaciji s novim tehnologijama (što je gotovo direktan citat). Misija i vizija im je: angažirano – socijalno, ekološki, komunikacijski, religiozno i/ili politički.

FFT su dio alternativne splitske kazališne scene suočen sa svakodnevicom – ili onim što nam je već svima dobro poznato: nezavisna kultura nema potporu viših instanci. Točka.

U nadi da će to promijeniti, dogodit će se i njihov novi projekt – Proces protokol. U ime tog projekta, a kako bi potpomogli Domu mladih Split (prostoru unutar kojeg bivaju, čine i stvaraju), FFT-ovci su se uhvatili u koštac s visokodržavničkom administracijom – pisali su, u tom trenutku aktualnom, ministru kulture Jasenu Mesiću objašnjavajući mu važnost prostora Doma mladih, tražeći potporu – bilo kakve vrste, jer nominalno ministri i ministarstva i postoje kako bi popravljali stvari u ime ''malih ljudi'' koji su ih birali. Iz ministarstva su, eto, i dobili odgovor koji, sažeto, ne govori ništa – osim da im je skrenuta pozornost na potrebe mladih i bitnost Doma mladih te da je njihova stvar ''u procesu''.

Službena najava kaže: ''PROCES PROTOKOL testira krajnje granice FFT-a kao kolektiva. Raščlanjujemo administraciju na proste faktore, njegujemo birokraciju umjesto alternativnog kazališta, iščitavamo krnjave statute, mjerimo betonske zgrade. Primorani dugogodišnje sudjelovati u procesu istrage jedne suvremene kazališne scene i njene tajne obavijene kafkijanskom atmosferom primorani smo istraživati i iščitavati kodove iz nedovršenog djela Zamak (F. Kafka).

Molimo vas da prilikom predstave ne isključite telefon, jer bi podupravitelj mogao nazvati i pitati za dozvolu. Sve što on treba znati glasi:
- Traženje uzorka. Odbijanje uzora. Prokletstvo uroka.
- Uzaludnost dopisa. Radost prepiske. Iščekivanje potpisa.
- Rad i protokol. Red i proces. Rast i pomak.

Dobrodošli u naše kazalište!''

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE