Naslovnica > PREDSTAVE > Mobile Homes

Mobile Homes

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Mobile Homes rad je baziran na imperativnoj političkoj ideji dezorijentiranosti i deformacije prostora, sve kroz korištenje zvuka.
autorski tim funkcija
Naja Lee Jensenautor koncepta
Lisa Hjalmarsonscenograf
Andreas Hald Oxenvadtehnički pomoćnik

Mobile Homes zvučna je instalacija za po jednu osobu. Performativno je kretanje kroz ulice Zagreba u pokretnom karavanu. Rad istražuje vezu između zvuka, prostora i pokreta. Putnik će biti smješten po u stražnji dio karavana, ležeći na krevetu. Prozori su prekriveni, vanjski svijet odvojen je od onoga unutra. Kao putnik, nema pristup vizualnoj orijentaciji u pregledu gradskog krajolika kroz koji biva prevezen. Postoji samo živi zvuk iz prostora kroz pokretna mjesta; grad, karavan i putnik sam. Za vrijeme vožnje, grad će zvučati drugačije, a mogao bi i zvuk vašeg srca, pojačan, jer je dio zvučne instalacije.

Mobile Homes rad je baziran na imperativnoj političkoj ideji dezorijentiranosti i deformacije prostora, sve kroz korištenje zvuka. Zvuk basa u diskoteci može proizvesti osjećaj pokreta koji ulazi u vaše tijelo i mijenja ritam otkucaja vašeg srca, mijenjajući i osjećaj gdje vi završavate a gdje prostorija i glazba, pa i drugi, započinju. U Mobile Homes, zvuk i prostor grada, karavan i vi, ispreplest ćete se i nećete znati tko sluša, a tko reproducira zvuk, što je kretanje, a što stajanje u mjestu.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE