Login za korisnike

Mobile Homes

Mobile Homes rad je baziran na imperativnoj političkoj ideji dezorijentiranosti i deformacije prostora, sve kroz korištenje zvuka.

***

Mobile Homes zvučna je instalacija za po jednu osobu. Performativno je kretanje kroz ulice Zagreba u pokretnom karavanu. Rad istražuje vezu između zvuka, prostora i pokreta. Putnik će biti smješten po u stražnji dio karavana, ležeći na krevetu. Prozori su prekriveni, vanjski svijet odvojen je od onoga unutra. Kao putnik, nema pristup vizualnoj orijentaciji u pregledu gradskog krajolika kroz koji biva prevezen. Postoji samo živi zvuk iz prostora kroz pokretna mjesta; grad, karavan i putnik sam. Za vrijeme vožnje, grad će zvučati drugačije, a mogao bi i zvuk vašeg srca, pojačan, jer je dio zvučne instalacije.

Mobile Homes rad je baziran na imperativnoj političkoj ideji dezorijentiranosti i deformacije prostora, sve kroz korištenje zvuka. Zvuk basa u diskoteci može proizvesti osjećaj pokreta koji ulazi u vaše tijelo i mijenja ritam otkucaja vašeg srca, mijenjajući i osjećaj gdje vi završavate a gdje prostorija i glazba, pa i drugi, započinju. U Mobile Homes, zvuk i prostor grada, karavan i vi, ispreplest ćete se i nećete znati tko sluša, a tko reproducira zvuk, što je kretanje, a što stajanje u mjestu.

 

autorski tim
Naja Lee Jensenautor koncepta
Lisa Hjalmarsonscenograf
Andreas Hald Oxenvadtehnički pomoćnik


Odgovori

POVEZANE VIJESTI