Naslovnica > PREDSTAVE > Topologije

Topologije

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Domaća je plesna scena već standardno kriptična po pitanju najave vlastitih projekata, a ni ovaj nije iznimka u tom nesretnom nizu.
autorski tim funkcija
Soft Adultoblikovatelj zvuka
Thomas Roussel oblikovatelj zvuka
Željka Sančaninautor koncepta
Željka Sančaninkoreograf
Željka Sančaninscenograf

U listopadu 2010. godine umjetnička organizacija kombinirane operacije najavila je ciklus projekata Dispozitivi izvedbe, a kojima  je kroz nekoliko sadržajno različitih  proizvodnih strategija te medijski transformativnih oblika javnih prezentacija, namjeravajal istražiti  modalitete i topologije izvedbenih normi u kazalištu i plesu, baveći se modelima njihovih finalnih kontekstualizacija i kodiranim načinima javnog i umjetničkog djelovanja.

U tom smo ciklusu dosad vidjeli Dispozitivi izvedbe, Che Bella Voce! i Dispozitivi izvedbe, Tobacco & Leather, a za pretpostaviti je da je nastavak ili sublimacija cijelog procesa najnovija predstava - Topologije. 'Za pretpostaviti', jer niti  kombinirane operacije niti Zagrebački plesni cenatar na čijoj će se sceni premijera dogoditi o predstavi ne kažu ni slova više od ovog:

Topologije su koreografska studija prostornih i vizualnih datosti kazališnih objekata, nepromjenjivih i statičnih fizičkih vizura. Arbitrarnost uporabe istih tumači se proizvoljnošću optičke imaginacije gledatelja, pri čemu uporaba replicirane scene i foto materijala u predlošku i živoj izvedbi doprinosi slici pervertiranog kazališnog iskustva. Topologije se transformiraju kao digitalne fabrikacije / konstrukcije prethodnih / repliciranih radnji i akcija.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE