Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Preminula Slavica Radović Nadarević

Preminula Slavica Radović Nadarević

Višestruko nagrađivana scenografkinja i kostimografkinja preminula je danas u 47. godini.
Share on facebook
Share on twitter

Slavica Radović rođena je 1965. u Kopru. Diplomirala je 1989. na Accademia di belle Arti, odsjek scenografije i kostimografije.

Bila je Fulbrightova stipendistica od 1996. do 1997., zahvaljujući čemu se usavršavala na University of Yale, odsjek scenografija i oblikovanje svjetla.

Kao visiting student bila je gost u mnogim teatrima u New Yorku, a potom se specijalizirala za scenografiju na AGRFT Ljubljana pod mentorstvom Mete Hočevar.

Ostvarila je više od šezdeset samostalnih scenografija i kostimografija u teatru ali i brojne na filmu.

U Hrvatskoj je dobila niz nagrada, a ona posljednja, za scenografiju predstave Moj sin samo malo sporije hoda, dodijeljena joj je prije niti mjesec dana na Festivalu malih scena u Rijeci.

Žiri je tom prigodom zapisao:

Scenografija Slavice Radović u predstavi Moj sin samo malo sporije hoda svojom je velikom dramaturškom i vizualnom snagom te višeznačnom scenskom simbolikom otvorila velike redateljske i glumačke prostore te omogućila da se dodatno  prodube teška pitanja koja postavlja Martinićev tekst.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI