Jestiva ideja!

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Dani suvremenog plesa i u ovogodišnjem izdanju, po četvrti put spajaju gastronomiju i plesne improvizacije.
autorski tim funkcija
Bruno Isakovićautor
Petar Eldanskladatelj
Natalija Manojlovićautor
Tomislav Fellerautor
Tomislav Fellerkoreograf

Serija impro-kuharskih performansa pod nazivom Jestiva ideja!, kažu organizatori, otvara slobodan pristup gastronomskim užicima u stvarnom vremenu, nosi interaktivan pristup posjetitelju koji prestaje biti tek puki konzument već postaje sudionikom ovog neobičnog, a slasnog eksperimenta.

Riječ je zapravo o događanju koje spaja varaždinske majstore kuhinje i tamošnje glazbenike sa troje međunarodno priznatih plesnih umjetnika - i Vašim nepcem!

Autorski i izvedbeni tim predstave čine:

Tomislav Feller je rođen 1983. u Zagrebu. 2006. odlazi u Amsterdam studirati koreografiju i ples na Akademiju za nova plesna istraživanja ”SNDO”. Od tada počinje aktivno razvijati svoj samostalni rad. 2010. stipendist je Danceweb-a u sklopu Impulstanz festivala u Beču. Osim vlastitih projekata Tomislav sudjeluje u koreografijama Steve Paxtona, Deborah Hay, Ame Henderson i Hane Van Der Kolk.
Dodatno iskustvo i inspiraciju stječe u istraživačkim projektima s Martinom Nachbarom, Jeanine Durning i Ame Henderson.

Bruno Isaković je rođen 1981.u Zagrebu. 2004. odlazi u Nizozemsku gdje upisuje studij suvremenog plesa, prvo na Codarts plesnoj akademiji u Rotterdamu, a potom na Amsterdam School of the Arts. Aktivno sudjeluje u radu sa raznim koreografima i stvara svoje samostalne predstave. 2011. g. postaje članom plesnog ansambla Studio za suvremeni ples u Zagrebu. Kao pedagog suvremenog plesa predaje kao gost predavač na Bilgi University of Performing Arts u Istanbulu, plesnim ansamblima SSP i ZPA, te u Centru mladih “Ribnjak”.

Natalija Manojlović (1978.) je kazališno iskustvo započela kao plesačica i koreografkinja. Podijeljeni interes za kazalište i ples s vremenom pretvara u specifičan izraz koji razvija u autorskim projektima od 1998 do danas (Virus, Oprosti, sam’malo!, Korozija d.o.o., Vodoinstalater). U projektu Slučaj &TD (2011) potpisuje režiju i autorski dramski tekst. Diplomirala je psihologiju na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu i završila plesnu školu Ane Maletić, a kazališno usavršavanje nastavila je kao suradnica za scenski pokret i asistentica režije u predstavama renomiranih hrvatskih i slovenskih redatelja i dalje surađuje s brojnim kazalištima – &TD, ZKM, Slovensko mladinsko gledališče, Mini-Teater u Ljubljani, Ulysses i dr.

Petar Eldan (Varaždin, 1963.) je pijanist, skladatelj i aranžer, osnivač i voditelj Varaždin jazz banda s kojim natupa na brojnim koncertima i jazz festivalima. Diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Harija Guseka. Nastupa kao izvođač jazz i klasične glazbe u Hrvatskoj i inozemstvu. Po završetku studija kraće vrijeme djeluje kao pijanist jazz tria Impuls bubnjara Nenada Šimunčića. Profesor je na Glazbenoj školi u Varaždinu gdje predaje klavir te improvizaciju i uvod u jazz glazbu, fakultativni predmet koji je na njegovu inicijativu uveden u školu i za koji je osmislio program. Kao kompozitor i scenski glazbenik surađuje s HNK Varaždin. Na nekim projektima radio je kao studijski glazbenik. Održava glazbene radionice u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE