Login za korisnike

Pojedi me!

Varaždinski plac postat će pozornica interaktivne koreografije Jelene Ivanovic.

***

Jelena Ivanovic školovala se u Njemačkoj (UDK Frankfurt) i Nizozemskoj (Arnheim). 2000. godine osvaja nagradu za talentirane mlade plesače Kulturne fondacije North Rhine Westphalia i odlazi na stipendirani boravak u New York gdje nastavlja svoje obrazovanje. Nakon mnogobrojnih angažmana kao plesačica u kompanijama njemačkih kazališnih kuća u Dresdenu, Essenu, Gelsenkirchenu, Rostocku i Braunschweigu i međunarodnim projektima u New Yorku, Nizozemskoj i Italiji, 2005. osniva vlastitu plesnu kompaniju “Ivanovic clan”.

Od tada stvara svoje vlastite koreografije predstavljene publici u Švicarskoj (gdje živi i radi), Njemačkoj, Austriji, Mađarskoj i Češkoj. Od 2007. ravnateljica je plesnog festivala “638 Kilo Tanz” u Essenu. 2008. otvorila je Sousol u Lucernu u Švicarskoj, gdje vodi plesnu platformu za kratke koreografije “antipasti”.

Za Dane suvremenog plesa u Varaždinu osmislila je namjensku koreografiju za - Varaždinski plac (!), a u kojoj će podmladak zagrebačkog Studija za suvremeni plesa, ući u interaktivan i živahan dijalog sa okolinom, publikom i - “kumicama”.


Odgovori

POVEZANE VIJESTI