Naslovnica > PREDSTAVE > King Size

King Size

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Jedan od najvećih čarobnjaka suvremenog teatra stiže na Festival svjetskog kazališta sa bizarnom melodramskom glazbenom revijom, o velikim problemima, snovima, željama i - krevetima, malih ljudi.
autorski tim funkcija
Bendix Dethleffsenskladatelj
Duri Bischoffscenograf
Malte Ubenauf dramaturg
Sarah Schittekkostimograf
HeidVoegelinLightsoblikovatelj svjetla
Christoph Marthalerredatelj

Enharmonija je pojam koji u glazbi označava mogućnost da se ista nota (ili notni opseg) zapiše pod dva različita imena. Najavljujući svoju novu predstavu, Christoph Marthaler pak, tvrdi kako upravo bez enharmonije ne bi bili mogući međuljudski odnosi, a ne bi li dokazao tu tezu u bezvremenski kičastu hotelsku sobu s pripadajućim king size krevetom, dovodi ansambl čiji su snovi kao i rečeni krevet - preveliki.

Neupućenima u Marthalerov opus teško je opisati kako se iza takve najave može skrivati predstava koja počinje višejezičnim naputkom publici da obavezno ostavi mobilne telefone uključene, šuška papirićima bombona ili pak kašlje, te kako se u to sve skupa uklapa playlista od The Kinks, preko The Jackson Five, do njemačkih šlagera, Wagnera, Mozarta, Schumanna, Beethovena, Michela Polnareffa i Albana Berga.

Kritičari pak tvrde kako je posrijedi jedna od najboljih Marthalerovih predstava, koja usprkos gegovima i slapstick humoru ostavlja snažan melankolični dojam.

Jesu li u pravu provjeriti možete na Festivalu svjetskog kazališta 2013.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter