Naslovnica > Osobe > OSOBE > Marina Kostelac

Marina Kostelac

DATUM ROĐENJA:
GODINA ROĐENJA:
MJESTO ROĐENJA:

Članica ZKL od 1997. Važnije uloge u ZKL: Palčić, Krckalo i princeza, Trnoružica, Auto-moto bajka, Ljepotica i zvijer, Neva Nevičica, Čarobna frula, Kondor i princeza, Plakir... Značajnije uloge u predstavama drugih teatara: ITD: Katarina Zrinska od Frankopana, Bračni prizori, Groznica; ADU Antigona; HNK Ivana pl. Zajca: Vježbanje života, scena Ivana Brlić Mažuranić: Pipi Duga Čarapa, Mali princ;. Romanca o tri ljubavi, Lapsus; Otok, koprodukcija Corzica-Pula, Dvi Daske, Max Teatar, monodrama. Na RTL televiziji nastupa u seriji Zabranjena ljubav, a glumi i u filmu Fine mrtve djevojke Dalibora Matanića.
Dobitnica je brojnih nagrada: SLUK-Osijek za ulogu Wendy u predstavi Petar Pan i ulogu zle vile Melpomene u predstavi Trnoružica; za ulogu Palčića u istoimenoj ZKL-ovoj predstavi na PIF-u 2002. i 9. međunarodnom festivalu dječjih pozorišta Subotica 2002.; za istu je ulogu nominirana i za Nagradu hrvatskog glumišta 2002. Na SLUK-u (Split, 2007.), nagrađena je za ulogu Papagene, vile i dječaka u predstavi Čarobna frula.
Članica avangardne grupe ACEZANTEZ pod umjetničkim vodstvom kompozitora Dubravka Detonija s kojima vrlo uspješno nastupala u Italiji, Austriji i Americi (New York).Voditeljica je i osnivačica vlastitog kazališta Max teatar.

 

Share on facebook
Share on twitter