Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni pregled br. 20 [14.-20.5.12.]

Tjedni pregled br. 20 [14.-20.5.12.]

Nastavlja se Festival glumca, SSP se suočava s mogućnošću kraja vremena, a ZPC pak s tragičnim krajem jednog života. Uz to, jedna će Lukrecija biti silovana, neki će raskristiti s Bogom, a da sve ipak ne bude posve mračno - pobrinut će se profesor Baltazar.
Share on facebook
Share on twitter

ponedjeljak 14/05/12

U Vinkovcima se nastavlja 19. Festival glumca na čijem je programu do 21. svibnja čak 19 naslova.

utorak 15/05/12

Studio za suvremeni ples suočava se u obljetničkoj godini s mogućnošču vlastitog nestanka, a kako tu opciju interpretira Sanja Tropp Frühwald i njezina umjetnička organizacija VRUM u koprodukciji s kojom predstava Large nastaje provjeriti možete  u MSU.

srijeda 16/05/12

U ZPC premijerno možete pogledati Life in Movement dokumentarac koji prati plesnu trupu tragično preminule koreografkinje Tanje Liedtke, premijerno će biti prikazan u sklopu pretprograma 29. Tjedna suvremenog plesa u suradnji Hrvatskog instituta za pokret i ples / Zagrebačkog plesnog centra i dokukina CROATIA.

petak 18/05/12

Na Sceni Gorica u koprodukciji sa zagrebačkom Tvornicom lutaka, u svojoj 45 godini na kazališne daske opet izlazi profesor koji je obilježio djetinjstav svih generacija stasalih u međuvremenu - Profesor Baltazar - Put oko svijeta. Predstavu režira Mario Kovač.

Donedavna direktorica već spomenute Scene Gorica, Senka Bulić,  premijerno će pak iste večeri od 20h u Tvornici Kulture  izvesti Svršimo s Božjim sudom part one, a koji kao polazište uzima istoimenu zabranjenu radijsku emisiju  Antonina Artauda.

subota 19/05/12

U Splitu će ususret 100. godišnjici rođenja Benjamina Brittena, u dosta dubioznim produkcijskim okolnostima biti izvedna njegova opera Silovanje Lukrecije, a čiju režiju potpisuje Nenad Glavan.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI