Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Život i smrt Marine Abramović na turneji

Život i smrt Marine Abramović na turneji

Prošlog ljeta praizvedena opera autorskog trojca Abramović-Wilson-Anthony, kreće na europsku turneju koja, nažalost, ne predviđa niti jedno gostovanje u regiji. [FOTO+VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Predstava koja je upravo ono što joj i ime kaže - za scenu adaptirana biografija proslavljene performerice Marine Abramović - praizvedena je uz posvemašnje laude kritike i publike prošlog lipnja na sceni Manchester International Festivala, a prošlog je tjedna započela svoj pohod po pozornicama koproducentskih institucija.

http://www.youtube.com/watch?v=2d0qGGdRi4w

Prvi je na redu madridski Teatro Real u kojem predstva igra od 11. do 22. travnja, potom slijedi Theater Basel, od 13. do 15. lipnja, pa Carre Theatre u Amsterdamu, od 22. do 24.  lipnja, te konačno antwerpenski deSingel, od 28. do 30. lipnja.

Predstavu je u partnerstvo sa samom Abramović, osmislio, koncipirao i režirao Robert Bob Wilson, a glazbu za istu skladao osebujni Antony Hegarty koji u predstavi i igra.

Abramović se pojavljuje u ulozi vlastite majke, narator je Willem Dafoe, a u ostalim ulogama su srpska pjevačica Svetlana Spajić i njezina grupa, publici Tjedna suvremenog plesa dobro poznati Antony Rizzi, te bosanski glumac Ivan Čivić. 

Zasad, nažlost nema niti naznaka da bi se Život i smrt Marine Abramović mogao naći na repertoaru nekog od bilo domaćih bilo regionalnih festivala, pa vam za utjehu nudimo svu silu video i foto dokumentacije istog.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI