Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni pregled br.16 [16.-22.4.]

Tjedni pregled br.16 [16.-22.4.]

Ovog nas tjedna očekuju dva gostovanja, četiri festivala i pet premijera.
Share on facebook
Share on twitter

ponedjeljak, 16/04/12

U Splitu se natavlja festival Mali Marulić u sklopu kojeg će do 18. travnja biti izvedeno 11 predstava za djecu i mlade, od čega jedna van konkurencije. U nedjelju su pak tamo podijeljene nagrade za najbolji novi dramski tekstza lutkarsko kazalište i kazalište za djecu, a koje, kao ni stariji im 'brat' Držić ove godine nisu uspjele pronaći laureata za prvu nagradu.

U Šibeniku će pak iste večeri premijerno izvoditi Pir malograđana, u režiji Dražena Ferenčine

utorak, 17/04/12

U utorak započinje prvi Festival neovisnih profesionalnih kazališta i kazališnih družina u Republici Hrvatskoj iliti FEN i to, prilično ironično,  izvedbom  Stilskih vježbi.

srijeda, 18/04/12

U Splitu se u srijedu dodjelom nagrada zatvara festival Mali Marulić.

četvrtak, 19/04/12

U Zagrebačkom plesnom centru premijerno će biti izveden najnoviji nastavak projekta Sad Sam Matije Ferlina Sad Sam Lucky, u kojoj nakon Samica, nastavlja  istraživati potencijal jezika kao koreografske partiture. Ovaj put kao preložak poslužit će mu život i djelo jednog od ponajboljih slovenskih pjesnika, Srečka Kosovela

U Osijeku će pak iste večeri premijerno izvoditi najnoviju domaću scensku adaptaciju slikovnice Jensa Sigsgaarda - Pale sam na svijetu, ovaj put u adaptaciji Maje Sviben. Režiju potpisuje Ivan Kristijan Majić.

petak, 20/04/12

Izvedbom predstave Profesionalac u Krapini se nastavlja tamošnji Glumački festival. 

U zagrebačkoj Frankopanskoj ulici pak iste večeri premijerno izvode Platonova ( Dramu bez naslova ), u kojoj će pod redateljskom palicom Same M. Streleca, likom fatalnog seoskog učitelj, u najranijem sačuvanom dramskom tekstu Antona Pavloviča Čehova, na sceni Gavelle debitirati novi član tamošnjeg dramskog ansambla.

Ako se pak iste večeri zateknete u Varaždinu, na sceni tamošnjeg HNK premijerno pogledati možete  predstavu Majka i dijete, koloplet četiri jednočinke Jona Fossea u režiji Darija Harjačeka, akoje obećavaju otkriti neku tajnu vezu tog norveškog autora sa ocem domaćeg nadrealizma - Miljenkom Stančićem.

subota, 21/04/12

U subotu pak počinje Festival domaće drame i autorskog kazališta, Marulićevi dani, i to predstavom Zagrebačkog kazališta mladih - Moj sin samo malo sporije hoda 

U Puli iste večeri gostuje Kruševačko pozorište, i to osebujnom verzijom Dunda Maroja koji se zbiva u kruševačkoj kaznionici, a u režiji Kokana Mladenovića.

nedjelja, 22/04/12

Tjedan zatvara još jedno enigmatično plesno izdanje, ovaj put gostujuće, pod naslovom  - Kissing Elisabeth

/naslovna:  Eva the Weaver /

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE