Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > 200. posjeta gospodinu Greenu

200. posjeta gospodinu Greenu

Planet Art svečano obilježava 200. izvedbu svoje predstave 'U posjetu kod gospodina Greena'
Share on facebook
Share on twitter

U posjetu kod gospodina Greena prvi je kazališni komad Jeffa Barona, preveden na 25 jezika i igran u više od 40 zemalja te u više od 250 produkcija diljem svijeta. Dobitnik je brojnih nagrada, a Baronu je 2001. kao prvom Amerikancu, prvom dramskom piscu i jedinom neeuropskom autoru dodijeljena Europska kulturna nagrada - Kulturpreis Europa.

U posjetu kod gospodina Greena priča je o predrasudama i njihovom nadilaženju, koja počinje kao komedija, te se, razotkrivajući obiteljske tajne i otvarajući stare rane, pretvara u  dramu.

Priča prati starca i mladića, koje glume Pero Kvrgić i Luka Dragić, posve različitih svjetonazora i iskustava, koji se igrom slučaja nađu prisiljeni na zajedničko druženje. Unatoč početnom nerazumijevanju, pa čak i netrpeljivosti, oni se postupno zbližavaju, dotičući se kroz taj proces raznih tema, među ostalim i teme ljudskih prava, ksenofobije i homofobije.

Hrvatsku produkciju je za Planet Art režirala Aida Bukvić, koja je ujedno birala glazbu, scenograf je Dražen Grubišić, kostimografkinja Đurđa Janeš, svjetlo je oblikovao Olivije Marečić, a zvuk Branko Vodeničar.

Hrvatsku praizvedbu U posjetu... je imao 25. siječnja 2006. u GDK 'Gavella', a na istoj sceni zbit će se i svečana 200. izvedba i to u nedjelju, 4. ožujka.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE