Naslovnica > VIJESTI > INFO > Ministrice, što se čeka?

Ministrice, što se čeka?

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, kojem su prije stupanja na funkciju spočitavali nekompetentnost, imenovao je radnu skupinu za izmjene Zakona sportu. Gospođo Zlatar, što se čeka?
Share on facebook
Share on twitter

Kad je Željko Jovanović imenovan na mjesto ministra znanosti, obrazovanja i sporta, brojni su mu medijski komentari imputirali kako je nekvalificiran za rečeno radno mjesto.

No, niti mjesec dana nakon što je imenovan na mjesto ministra, Jovanović je sastavio inicijativnu grupu za pripremu rasprave o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u sastavu: Petar Skansi (Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta), Biserka Vrbek (Hrvatski olimpijski odbor), Danira Nakić Bilić (Nacionalno vijeće za sport), Zoran Primorac (Klub hrvatskih olimpijaca), Verica Mance (Riječki savez sportova), doc. dr. Mario Baić (Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu) te Branimir Horvat.

U Ministarstvu kulture, stvari su, barem naizgled trebale teći daleko jednostavnije. Aktualna ministrica dr. Andrea Zlatar, dobila je u svim mogućim anketama gotovo plebiscitarnu potporu struke, kojoj je sasvim sigurno, jedno od gorućih pitanja ono izmjena Zakona kazalištima.

Ne samo zato jer je scensko-glazbena djelatnost jedna od najizdašnije financiranih u Hrvatskoj, već i zato jer je ZOK jedan od najlošije napisanih zakona u državi, zbog kojeg se, primjerice, u ilegalnom statusu našla  scena KNAP.

Iako je, za razliku Jovanovića, Zlatar po samom imenovanju u javnim istupima vrlo jasno izricala smjernice svojeg budućeg djelovanja, danas, nakon mjesec dana rada Vlade o ZOK-u iz Ministarstva kulture - ni slova.

Stoga da ponovimo - ministrice, što se čeka?

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI