Naslovnica > PREDSTAVE > BorderLines

BorderLines

NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Na Hrvatskoj koreografskoj platformi 24. Tjedna suvremenog plesa svoj rad prezentira i Nensi Ukrainczyk
autorski tim funkcija
Meich – Detoni scenograf
Arvo Pärtskladatelj
Nensi Ukrainczykautor koncepta
Nensi Ukrainczykkoreograf

Plesna kompozicija u kojoj se želi proniknuti u kontinuum vremena. Prostorno ograničene izvođačice na licu mjesta odabiru trenutke u kojima će donijeti minimalne promjene u hodanju, te uz izrazitu koncentraciju, nakon dvadesetpetminutnog hodanja i pravi trenutak da iz njega iziđu.

BorderLines je izveden na festivalima Zadar snova u Zadru i Media Mediterranea u Puli 2004, WARP-u 2004, platformi New Faces New Dances u Salzburgu 2005. i naAerowaves-u 2006. u Londonu.

Nensi Ukrainczyk rođena je u Zagrebu 1976. Nakon završene Škole za ritmiku i ples Ane Maletić (danas Škola suvremenog plesa Ane Maletić) u Zagrebu, upisuje Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD) smjer koreografija. Pri završetku studija usavršava se na Tisch School for Performing Arts u New Yorku zatim kao stipendistica danceWEB-a te sudjeluje u šestmjesečnom koreografsko-istraživačkom programu ex.e.r.ce u Montpellieru, Francuska.

Tijekom i nakon studija koreografira kraće koreografske kompozicije od kojih su dvije nagrađene prvim mjestom na natjecanju mladih koreografa u Burghausenu, Njemačka.
2003. vraća se u Zagreb gdje nastavlja svoj koreografski i pedagoški rad. Jedna je od osnivačica i umjetnička voditeljica umjetničke organizacije dance_lab collective s kojim je ostvarila nekoliko projekata od kojih je ‘BorderLines’ izveden na Aerowaves festivalu u Londonu 2006 .

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter