Naslovnica > PREDSTAVE > Kako vam drago

Kako vam drago

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Umjesto u komadu, Shakespearea u splitu igraju u izboru scena i to zapravo kao radionicu studenata 2. godine glume.
autorski tim funkcija
Mario Božićskladatelj
Ivan Listešscenograf
Milana Stojićscenograf
Ana Jovanovićscenograf
Mihael Gibascenograf
Dubravka Raićscenograf
Irena Bakovićscenograf
Maja Vodanovićscenograf
William Shakespearetekst
Goran Golovkoredatelj
Marija Žarakkostimograf

Frederik nasilno skida s trona vlastitog brata, vojvodu Seniora,te ga prisiljava na egzil. Vojvodina kćer Rosalinda, ima pravo ostati na dvoru jer je dobra prijateljica s Frederikovom kćeri Celijom. No nakon odlaska i mladog Orlanda, plemića, kojeg je vlastiti brat Oliver protjerao s dvora i koji je u Rosalindu očajnički zaljubljen, i Rosalinda biva protjerana sa dvora, a Celija odluči poći s njom.

Prerušene, odlaze u Ardensku šumu, gdje je već situiran vojvoda Senior. No ne sreću njega, već sreću Orlanda, koji zapravo živi s Seniorom, te piše ljubavnu poeziju za Rosalindu. No, ne prepozna je, s obzirom da je ova prerušena u muškarca po imenom Ganimed.

No, za to vrijeme pastirica Feba se zaljubi u Rosalindu, odnosno Ganimeda, usprkos upornom odupiranju potonje. U Febu, je opet zaljubljen Silvius. Nakon velike prepirke, Rosalinda, još uvijek umaskirana, pronalazi logično riješenje, i nakon što Orlando spasi svoga brata Olivera, ovaj mu oprašta, a sve završava sretnim četverostrukim vjenčanjem. Tko je završio s kim, naravno, nije teško zaključiti.

Izbor scena iz ovog klasika iz kolekcije Shakespearovih komedija koji na trenutke podsjeća i na 'San ljetne noći', na 53. Splitskom ljetu možete pogledati u režiji Gorana Golovka. Premijera koja nastaje u suradnji s Umjetničkom akademijom u Splitu, zapravo služi kao radionica za studente II. godine glume, te način obilježavanja desete obljetnice Splitske Akademije. Za scenografiju su kao suradnici također angažirani studenti Akademije, odnosno IV. godina slikarstva.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE