Naslovnica > PREDSTAVE > Ispod sklopljenih očiju

Ispod sklopljenih očiju

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
'Brod luđaka' u potrazi za vlastitim identitom, sklopljenih očiju na put vodi gošća iz Španjolske - Laura Aris Alvarez.

Laura Aris Alvarez španjolska je plesačica, koreografkinja i pedagoginja, koja je sa ZPA već surađivala 1997. kao članica Lanònima Imperial Dance Company, plešući u zajedničkoj im koprodukciji Prepoznavanje krajolika. Alvarez je potom bila i članica trupe Ultima Vez Wima Vandekeybusa s kojim je surađivala i kao aistentica.

Kao koreografkinja potpisala je nekoliko naslova Surprised By Joy (El Barco Taller Nacional de Danza, Costa Rica), El Buit (Centro de las Artes de San Luis Potosí, Mexico…), prije no što je 2009. sa Jorgeom Jáureguiem osnovala organizacijuEMBER u kojoj kroz plesne produkcije i radionice ostvaruju vlastiti izričaj (La Era de los CosmonautasCola De Gallo, u suradnji sa La Macana Dance Company, Impostura).

U najnovijoj suradnji sa ZPA, Alvarez je inspirirana između inog citatom Jeanette Winterson iz Gut Symmetries: "To smo mi, ranjivi, izolirani, potpuno suzdržani, a ipak zajedno, ostavljeni na milost i nemilost prirodnim silama. Brod luđaka večeras plovi i svi smo na palubi."
Prema riječima koreografkinje, želje potvrđuju život, užitke, samo ispunjenje i slobodu ali također uzokuju frustracije, poricanje, strah ili razočaranje:
"Društvo današnjice u disonanci je sa prirodom, zarobljeno je u poznatoj udobnosti nadziranog okruženja, i prati postavljena civilizacijska pravila. Jesmo li spremni uroniti u nepoznato? Možda smo civilizirani, ali naše potrebe možda i nisu."

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter