Naslovnica > PREDSTAVE > Šarengrad

Šarengrad

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Ima li života bez sapunica? Pitaju stanovnice autohtonog hrvatskog Šarengrada na čelu s argentinskom redateljicom, Renatom Carolom Gaticom.
autorski tim funkcija
Choco Jazzskladatelj
Joško Gamberožić grafičko oblikovanje
Petra Glad producent
Renata Carola Gaticaredatelj
Renata Carola Gaticaautor
Natalija Manojlovićkoreograf
Natalija Manojlovićdramaturg

Argentinska redateljica s hrvatskom adresom,  Renata Carola Gatica  dobro je poznata domaćoj publici po predstavama Argentina, Ekstravagancija, Pipi Duga Čarapa, Mala djeca Veliki ljudi). Najveći dio svojeg 'hrvatskog' opusa postavila je u Teatru &TD, a isto će biti i s njezinom predstavom Šarengrad.

Priča je to sedam susjeda koje žive u Šarengradu, gradu kojeg su muškarci morali napustiti, pa su žene ostale same, a 'najbolji prijatelj' im je telenovela koju danonoćno prate na televiziji.

Službena najava glasi ovako:
"...kažu da je prije nekog vremena, baš u Hrvatskoj, postojalo neko selo. U tom je selu živjelo nekoliko žena. Ne zna se točno koliko. Zna se samo da su te žene pratile neku telenovelu. Ne zna se koju, ali se zna da je bila meksička. Jednoga se dana u tom  selu dogodilo Veliko Zlo. Svi su muškarci otišli od kuća braniti selo od Velikog Zla, a žene su ostale same... Ipak, ne potpuno same, ostale su im telenovele. One su ženama pravile društvo, a žene su ih živjele epizodu po epizodu. Sve dok se jednoga dana Veliko Zlo nije dogodilo i na odašiljaču TV signala i telenovele su nestale iz sela. Ali hrabre žene se nisu predale. Zlu usprkos, organizirale su veliku akciju "VRATITE NAM SAPUNICE". Neki govore da su u tome i uspjele. Drugi kažu da su izgubile razum…"

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter