Search
Close this search box.

Izbori

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Pogled iznutra na predizbornu utrku iz pera proslavljenog američkog autora Davida Mameta, preseljen u aktualne domaće prilike.
autorski tim funkcija
Marta Crnobrnjaasistent scenografa
Tomislav Kuzmanovićprevoditelj
Dario Harjačekredatelj
Marita Ćopokostimograf
David Mametautor teksta
Zdravko Stolnikoblikovatelj svjetla
Dinka Jeričevićscenograf
izvođači uloge
Dean Krivačićtip s puricama, Dwight Grackle
Jelena Hadži-ManevClarice Bernstein
Sven ŠestakCharles Smith
Vladimir TintorArcher Brown

Izbori ili u izvorniku November, drama je američkog autora Davida Mameta iz 2007. godine, praizvedena na Broadwayu godinu dana kasnije s Nathanom Laneom u glavnoj ulozi.

Priča je smještena u Ovalni ured Bijele kuće nekoliko dana prije izbora, na kojima aktualni predsjednik Charles Smith nema apsolutno nikakve šanse. U aktualnim anketama njegove postupke odobrava manje od 10% glasača, novaca za kampanju više nema, a pred vratima je  - nuklearni rat.  Predsjedničko osoblje već je diglo ruke od svega i počelo se pripremati za život poslije Bijele kuće, no predsjednik Charles još uvijek ne odustaje. Usred najvažnije situacije u svojoj političkoj karijeri, predsjednik nalazi vremena i za pomilovanje nekoliko purana - kako bi ih spasio od klanja pred večeru na Dan zahvalnosti - i taj public relations događaj inspirira ga da riskira sve kako bi ponovno zadobio potporu javnosti...

Uz put, publika će doznati koješta o korupciji na najvišem državnom nivou, skupljanju crnih fondova za financiranje izbora, iznuđivanju milijuna iz državnih poduzeće, izbornim manipulacijama koje idu za tim da se prodati može sve što se dovoljno puta vidi na televiziji ili pročita u novinama...

Kako sve to domaćoj publici zvuči i više nego poznato, u Ludens teatru su izvornik odlučili lokalizirati i akutalizirati "biserima" s naše političke scene, a režiju predstave povjerili su Dariju Harjačeku.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE