Naslovnica > VIJESTI > PLES > CRO selekcija @ 24. TSP

CRO selekcija @ 24. TSP

9 naslova od 8 producenata u izboru 3 člana žirija predstavit će jake domaće snage na 24. Tjednu suvremenog plesa.
Share on facebook
Share on twitter

Tjedan suvremenog plesa

Čak devet naslova hrvatske produkcije predstavit će se publici 24. Tjedna suvremenog plesa, a koji će se od 03. do 10. lipnja održati u Zagrebu i Rijeci. Ulaznice za ove i sve ostale festivalske programe u prodaji će biti od 21. 05., dok će rezervacije biti moguće obaviti na festivalskim web stranicama već od 18. svibnja. Festivalska blagajna i ove će godine biti smještena u kazalištu Gavella.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu Irma Omerzo, Milana Broš i Nerina Gattin, u program 24. Tjedna suvremenog plesa uvrstio je devet naslova u produkciji osam domaćih umjetničkih skupina i organizacija:

dance_lab collective: BorderLines
k: Nensi Lazić

Liberdance: Kocert za dangubu i zgubidana
k: Rajko Pavlić

Pijane šume
k: Ana Kreitmeyer, Sandra Banić

k.o./ kombinirane operacije: Vertigo / Bloom
k: Barbara Matijević / Željka Sančanin

OOUR: Stvarajući Eve
a: Selma Banich, Sandra Banić, Oliver Frljić

Sodaberg: Viktorija Beckham ima migrenu
k: Marjana Krajač

TALA: Out of Service
k: Karen H. Levi

Kazalište 'Novi život': Nos vamos a ver
k: Ksenija Zec
Svi oni predstavit će se publici 24. TSP u sklopu posebnog programa posvećenog domaćoj suvremenoj plesnoj sceni, a koji će osim samih izvedbi, uključivati i okrugle stolove, te razgovore nakon izvedbi.

Ulaznice za ove kao i sve oostale programe 24. Tjedna suvremenog plesa, a na kojem će gostovati, 14 naslova iz devet zemalja, bit će u prodaji od 21. svibnja na festivalskoj blagajni u kazalištu Gavela (tel. 098 94 84 725), dok će rezervacije biti moguće obaviti već od 18. svibnja putem posebnog formulara na festivalskim web stranicama www.danceweekfestival.com (HIPP 01 46 41 154).
Tjedan suvremenog plesa (TSP) najvažniji je j najznačajniji projekt Hrvatskog instituta za pokret i ples- HIPP. Festival je tijekom 23 godina postojanja prezentirao preko 400 renomiranih svjetskih umjetnika, te producirao 50-ak premijernih izvedbi domaćih autora, proizvevši tako nekoliko generacija koreografa i plesača.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI