Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Ekskluzivno: HNK i Lederer izgubili spor protiv Banović

Ekskluzivno: HNK i Lederer izgubili spor protiv Banović

Nacionalni teatar i njegova intendantica izgubili su sudski spor protiv Snježane Banović, a koju su tužili zbog klevete.
Share on facebook
Share on twitter

Podsjetimo, 30. siječnja ove godine, u Jutarnjem je listu objavljen tekst u tiskanom izdanju naslovljen'Ana Lederer više nije nedodirljiva', a na webu pod naslovom Odlazi li zajedno sa Sanaderima i ‘računovotkinja’ HNK? , i to  iz pera nekadašnje ravanteljice Drame HNK Zagreb i aktualne profesorice na odsjeku produkcije zagrebačke ADU, redateljice – Snježana Banović.

Nedugo zatim, Hrvatsko narodno kazalište i njegova intendantica Ana Lederer podigli su tužbu za klevetu protiv autorice, a proces je okončan danas u korist tužene.

Slijedom presude HNK Zagreb i Ana Lederer moraju platiti po 1000kn troškova postupka, te nadoknaditi troškove koje je u istom imala Snježana Banović, a kako HNK nije 'privatna osoba' kako to stoji u presudi, troškove će, vjerojatno, platiti porezni obveznici.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE