Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni pregled br.43/2010

Tjedni pregled br.43/2010

Festival novog cirkusa otvara se i zatvara isti dan, s jednom gostujućom predstavom i jednom izvedbom sastavljenom od nekolicine različitih točaka, a 'sastavljene' su, od po dva kraća komada i dvije ovotjedne premijere...
Share on facebook
Share on twitter

Kazalište Trešnja ovog će tjedna ugostiti beogradsko Pozorište Duška Radovića, koje stiže s dvije predstave – ‘Buđenjem proljeća’ te ‘Knjigom lutanja’. Njihovo je ‘Buđenje proljeća’ interaktivna predstava u kojoj se glumci direktno obraćaju publici, pitajući ih za mišljenje o likovima i radnji, a međusobno na sceni komuniciraju putem Facebooka, dok je ‘Knjiga lutanja’ također interaktivni plesni eksperiment, ali ovaj put za najmlađu publiku. ‘Buđenje proljeća’ igra 10. i 12.11. dok ‘Knjigu lutanja’ možete pogledati 13. i 14.11.

Gostovanjima će se pridružiti i Festival novog cirkusa, koji ove godine dolazi u ponešto skraćenom izdanju, tj. u trajanju od samo jednog dana, a taj dan je 13. 11. Tema ovogodišnjeg festivala je queer cirkus, a predstavu ‘P.P.P’, koja se bavi osobnom transrodnom transformacijom autorice za zagrebačku publiku izvodi Phia Ménard (Compagnie Non Nova) na ugodno prohladnoj temperaturi od točno 17 stupnjeva celzijusa. Zašto – provjerite na Sceni Travno.

FNC za svoje zatvaranje istog dana nudi i Queer Cabaret//Red Room u dvorani Jedinstvo, a izvedbena kombinacija suvremenog cirkuska, nove burleske i varijetea odvija se pod redateljskom palicom festivalskog umjetničkog ravnatelja Ivana Kralja.

Premijerno vas pak ovaj tjedan očekuju dvije plesne predstave u ZPC-u te dva teksta Ernesta Katića u Dubrovniku. Zajedničko im je da se u oba slučaja po dvije izvedbe događaju u istoj večeri – publika u ZPC-u tako će 11.11. moći pratiti ‘RaščlambuIvane Miletić Piškor koja se bavi pitanjem kako u životu odvojiti važno od nevažnog, tj. značajne odnose od onih koji to nisu, te ‘RicochetIve Višak inspiriran knjigom ‘Suma’ Davida Eaglemana koja iz pozicije zagrobnog života revalorizira uspjehe i neuspjehe.

U Kazalištu Marina Držića izvode se dvije komedije Ernesta Katića, ‘Imbarak’ i ‘Ljubav na Prijekomu. Dok o prvoj više informacija dobivamo iz podnaslova ‘Slika iz dubrovačkog pomorskog života’, druga već samim naslovom upućuje na – ljubavni zaplet, a o čemu je točno riječ, provjerite na premijernoj izvedbi 12.11.

Od ostalih događanja podsjećamo da 15. Revija lutkarskih kazališta u Rijeci i dalje traje, 13.11. u Lisinskom pogledajte live HD prijenos Donizettijeve opere Don Pasquale iz Metropolitana, a možete posjetiti i filmske projekcije u ZPC-u ponedjeljkom od 19 h. I to bi bilo sve za ovaj tjedan.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI