Login za korisnike

®evolucija:Masterclass

…kakva je revolucija danas sanjana, kakva poželjna, a kakva moguća…

***

Bacači sjenki je umjetnička i produkcijska platforma za interdisciplinarnu suradnju, stvaralaštvo te promišljanje intermedijalnih umjetnosti. Bavljenje javnim gradskim prostorom kroz različite umjetničke intervencije i projekte jedno je od glavnih područja na koje je fokusiran njihov rad.

Od osnutka 2001. do danas, ostvarili su i ostvaruju projekte: Shadow Casters, Process_in_Progress (proces_grad 03) Čovjek je prostor: Vitić_pleše, Bilježenje grada/Bilježenje vremena te Ex-pozicija (proces_grad 02).

®:MC istražuje, kroz vizure autora, izvođača i publike, kakva je revolucija danas sanjana, kakva poželjna, a kakva moguća, kao i goruće teme današnjeg društva. Centralna je tema ekologija. Glumci imaju višestruku ulogu: od instruktora, preko značenjskih, emotivnih i energetskih generatora i okidača, do medijatora i performera, neprestano izvršavajući i prenoseći određene radnje u lanac događanja u koji je uključena i publika. Tako se ostvaruje podjela rada, zajedničko ostvarivanje cilja, distribuiranje ulaganja energije namjere i uspostavljanje zajedničke odgovornosti. Utoliko je ®:MC sličan samoodrživim energetskim sustavima – izgrađuje samoga sebe crpeći energiju (motiviranost, kreativnost, entuzijazam) izvođača i publike, te uz ‘minimalnu potrošnju’ proizvodi ‘maksimalni učinak’.


Odgovori

POVEZANE VIJESTI