Naslovnica > PREDSTAVE > ®evolucija:Masterclass

®evolucija:Masterclass

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
...kakva je revolucija danas sanjana, kakva poželjna, a kakva moguća...
autorski tim funkcija
Gregor Kamnikarautor scenskog pokreta
Marija Jevtićkostimograf
Marija Jevtićscenograf
Katarina Pejovićautor
Katarina Pejovićdramaturg
Katarina Pejovićredatelj
Irena Popovićskladatelj
Boris Bakalautor
Boris Bakaldramaturg
Boris Bakalredatelj
Boris Bakalscenograf

Bacači sjenki je umjetnička i produkcijska platforma za interdisciplinarnu suradnju, stvaralaštvo te promišljanje intermedijalnih umjetnosti. Bavljenje javnim gradskim prostorom kroz različite umjetničke intervencije i projekte jedno je od glavnih područja na koje je fokusiran njihov rad.

Od osnutka 2001. do danas, ostvarili su i ostvaruju projekte: Shadow Casters, Process_in_Progress (proces_grad 03) Čovjek je prostor: Vitić_pleše, Bilježenje grada/Bilježenje vremena te Ex-pozicija (proces_grad 02).

®:MC istražuje, kroz vizure autora, izvođača i publike, kakva je revolucija danas sanjana, kakva poželjna, a kakva moguća, kao i goruće teme današnjeg društva. Centralna je tema ekologija. Glumci imaju višestruku ulogu: od instruktora, preko značenjskih, emotivnih i energetskih generatora i okidača, do medijatora i performera, neprestano izvršavajući i prenoseći određene radnje u lanac događanja u koji je uključena i publika. Tako se ostvaruje podjela rada, zajedničko ostvarivanje cilja, distribuiranje ulaganja energije namjere i uspostavljanje zajedničke odgovornosti. Utoliko je ®:MC sličan samoodrživim energetskim sustavima – izgrađuje samoga sebe crpeći energiju (motiviranost, kreativnost, entuzijazam) izvođača i publike, te uz ‘minimalnu potrošnju’ proizvodi ‘maksimalni učinak’.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE