Naslovnica > VIJESTI > INFO > Godišnje nagrade HNK Zagreb

Godišnje nagrade HNK Zagreb

Laureati su: Branka Cvitković i Siniša Popović u drami, Tamara Franetović Felbinger i Siniša Hapač u operi te Edina Pličanić i Dmitrij Timofejev u baletu.
Share on facebook
Share on twitter

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu objavilo je dobitnike godišnjih nagrada za najbolja ostvarenja u drami, operi i baletu. Nagradu 'Mila Dimitrijević' osvojili su Branka Cvitković (za ulogu Varvare Petrovne Stavrogine u drami Bjesovi Fjodora Mihajloviča Dostojevskog) i Siniša Popović (za ulogu Gospodina Jourdaina u drami Građanin plemić Moliérea-Lullyja). U kategoriji opernih izvedbi, Nagradu 'Marijana Radev' dobila je Tamara Franetović Felbinger (za ulogu Marije u operi Mazepa Petra Iljiča Čajkovskog), dok je 'Vladimira Ruždjaka' zaslužio Siniša Hapač, za ulogu Mazepe u istoimenoj operi. Najbolju žensku baletnu ulogu u protekloj sezoni ('Nagrada Ana Roje') osvojila je Edina Pličanić za ulogu Marguerite Gautier u 'Dami s kamelijama' Carla Davisa u koreografiji Dereka Deanea. Baletan godine u HNK je Dmitrij Timofejev, zbog uloga u 'Orašaru', 'Labuđem jezeru', 'Pepeljuzi', 'Trnoružici' i 'Don Quijoteu'.  

Svečana dodjela godišnjih nagrada HNK Zagreb odigrat će se u petak, 18. lipnja, točno u podne u foyeru nacionalne kazališne kuće. Nakon dodjele nagrada, bit će predstavljena i sljedeća kazališna sezona 2010./2011.

/naslovna: Edina Pličanić, 'Dama s kamelijama' /

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE