Naslovnica > VIJESTI > PLES > 27. TSP: Compagnie Thor i Maša Kolar i Zoran Marković laureati

27. TSP: Compagnie Thor i Maša Kolar i Zoran Marković laureati

'To The Ones I Love' najbolja predstava, s minimalnom prednošću pred 'BoNeT', koja dobiva produkcijsku potporu Hrvatskog instituta za pokret i ples.
Share on facebook
Share on twitter

27. Tjedan suvremenog plesa od 24. svibnja do 4. lipnja u Zagrebu, Rijeci i po prvi put Splitu predstavio je čak 28 naslova i 49 izvedbi. U sklopu festivala izvedene su i tri premijere: europska koprodukcija u sklopu projekta Beyond Fronta, 'To Whom It May Concern' slovenskih  mladih koreografa Rosane Hribar i Gregora Lušteka, u izvedbi hrvatskih plesača odabranih na audicijama u Zagrebačkom plesnom centru;  potom 'Ovo (ni)je moja šuma', autorski projekt Silvie Marchig, Darka Japelja i Nataše Govedić, te 'Kritika' autorice Katarine Đurđević. Uz redovite dnevne projekcije plesnih filmova, te tradicionalne razgovore umjetnika i publike, tjekom festivala je organiziran i niz predavanja, a u program su bili integrirani i europski projekti Hrvatskog instituta za pokret i ples, čiju realizaciju pomažu Europska komisija i Europska kulturna fondacija - Beyond Front@ i W-est Where, ali i dio međunarodnog  kongresa ISPA kojeg je u Zagrebu organizirao Ansambl LADO.  Projekt Choreoroam, svojevrsni nastavak programa Choreodrome kojeg već godinama realizira londonski The Place, doveo je, pak, na samom koncu festivala u Zagreb 9 koreografa iz europskih zemalja, koji zajedno s predstavnicom domaće scene, Sonjom Pregrad, trenutno razvijaju nove koreografske ideje u Zagrebačkom plesnom centru.

Na kraju, kao i prethodnih godina, posjetitelji su rekli svoje: nagrada publike 27. Tjedna suvremenog plesa pripala je predstavi 'To The Ones I Love' koreografa Thierry Smitsa (prosječna ocjena publike 4, 94), dok je glasovima gledatelja najbolje ocijenjena domaća predstava (4, 90), 'BoNeT', Maše Kolar i Zorana Markovića, dobila i 2008. godine ustanovljenu financijska produkcijska potpora HIPP-a u iznosu od 5000 kn.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI