Naslovnica > PREDSTAVE > Balada o Ricky i Rooneyju – pop opera

Balada o Ricky i Rooneyju – pop opera

VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Needcompany prošle je godine gostovao na Festivalu svjetskog kazališta s Isabellinom sobom a ove godine dolazi na Eurokaz s pop operom!

Balada o Ricky i Roonyju nastala je 2007. godine u sklopu programa Needcompany a ove godine uslijedio je i nastavak – Ricky and Roony and Hundred Stars – a Sado Country Opera. Na kraju Balade Ricky i Ronny umiru a u nastavku su duhovi koji se kreću među zvijezdama.

 
 
 

Ricky and Rooney and Hundred Stars a Sado Country Opera

Ricky i Ronny su alter ega Dahla i Bonneme no predstava nije autobiografska; pomoću Ricky i Ronnyja, Bonnema i Dahl ne prikazuju svoj nego neki potencijalni, mogući život. Kroz pjevanje iznose svoje stavove o životu i otkrivaju vlastitu naivnost i vjeru u to da se vlastitom srećom može upravljati… Misle da imaju pravo na sve, a kad se ispostavi da stvari baš i nisu tako jednostavno, Ricky i Ronny bježe u svoj izmišljeni svijet u kojem je doista sve moguće. No uskoro gube dodir sa stvarnošću i sami sebe dovode do ruba ludila.

http://www.youtube.com/watch?v=xaYNqEQZlUo
The Ballad of Ricky and Rooney - a pop opera

Osim što su koncepcijski osmislili Baladu o Ricky i Ronnyju, Anna Sophia Bonnema i Hans Petter Dahl ne samo da ju i izvode nego je Bonnema napisala libreto a Dahl je skladao glazbu.

Ovo im nije prvi zajednički projekt, Bonnema i Dahl nerazdvojni su već petnaest godina. 1995. zajedno su osnovali L&O Amsterdam performance group i napravili cijeli niz projekata kao što su Tantra&Western, What have you done with my poem? - Sing-Dance #1 i Post coïtum omne animal triste est. Osnovali su MaisonDahlBonnema, virtualnu kuću mode, umjetnosti i koncepata. Oboje su s Needcompany i Janom Lauwersom prvi put surađivali 2000. godine na predstavi Kralj Lear. Od tada su u gotovo svakom Lauwersovom projektu.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter