Login za korisnike

Corpo/Ilicito: The Posthuman Society 6.9

Po prvi puta na Queer Zagreb Festivalu gostuje interdisciplinarni kolektiv La Pocha Nostra, često nazivan najutjecajnijom latinskom umjetničkom organizacijom u posljednjih deset godina.

***

Kolektiv je osnovan 1993. godine u Los Angelesu, a danas jezgru čine  poznati meksički umjetnik performansa Guillermo Gómez-Peña, te Roberto Sifuentes, Violeta Luna, Michelle Ceballos, kao i tridesetak suradnika diljem svijeta. Tijekom dugogodišnjeg rada njihovi projekti obuhvaćali su najrazličitije izvedbene forme, od solo performansa i dueta do multisenzorijalnih instalacija koje sadrže fotografije, video, glazbu i projekcije. Kako sami kažu, namjera im je brisanje granica između umjetnosti i politike, umjetničke prakse i teorije, umjetnika i gledatelja, te granica uopće, bile one specifične za kulturu, etnicitet, rod ili jezik.

Rad kojim se predstavljaju na ovogodišnjem Queer Zagreb Festivalu dio je dugotrajnije serije performansa pod nazivom Mapa Corpo, a Corpo/Ilicito njen je posljednji dio. La Pocha Nostra u njemu nastavlja istraživati ljudsko tijelo kao mjesto političke reinvencije, a u ovom radu koncentriraju se na pojave prouzrokovane Bushevom administracijom - naslijeđe straha od Drugog i kriminalizaciju nepoznatog, ali i na kulturu nade i vjere u nastajanju kao moguće odgovore na prethodni politički poredak.

Zagrebačka izvedba dogodit će se u Tvornici Jedinstvo 6. svibnja u 19.30 sati, a do tada pogledajte snimku s youtubea.


Odgovori

POVEZANE VIJESTI